AIX Workload Partitions (WPAR) kezelés

Az eddig született AIX-os *PAR cikkek már taglalták az LPAR (logical partitions) és a DLPAR (dynamic logical partitions) kezelést és adminisztrálást. Van azonban még egy harmadik PAR is, amely az előbbieknél magasabb szinten (hardvertől távolabb) képes virtualizációt megvalósítani AIX rendszereken. Ez a WPAR (Workload Partition), mely először az AIX 6.1-es rendszerekben jelent meg, és tisztán szoftveres alapú virtualizációt tesz lehetővé.

„AIX Workload Partitions (WPAR) kezelés” olvasásának folytatása

Dialogue: iPhone és OSX összekapcsolása

Bár az iPhone (és egyéb iOS eszközök) már régóta piacon vannak, mégsem kínál az Apple egy automatikus és praktikus kapcsolatot az OSX és az iPhone között. A Dialogue alkalmazás hatására ismertem rá az igényre, milyen jó lenne, ha az iPhone és az OSX között lenne egy logikus kapcsolat.
„Dialogue: iPhone és OSX összekapcsolása” olvasásának folytatása

Paulo Coelho – Az alkimista

Alkímia. Egy rejtélyes, misztikus csoport, melyek bölcsességük és tudásuknak hála közelebb állnak az ismeretlenhez. A természettudományok ismeretén alapulva „varázslatos” dolgokat tudnak véghezvinni. Az aranycsinálás és bölcsek köve valamint a mindent gyógyító elixír (az örök éle elixír) olyan kiemelt dolgok, amik összefonódtak az Alkímiával, és amiért emberek el akarták sajátítani az alkímia tudományát.
„Paulo Coelho – Az alkimista” olvasásának folytatása

Badland

Megjelent egy iOS játék és hihetetlenül felkapták a hírportálok. Kíváncsian megnyitottam a cikkeket róla, és rájöttem, hogy egy balról jobbra scrollozós dologról van szó. Nem is értettem ebben mi a forradalmi, vagy a különleges. A cikkek a hangulatát, képi, és zenei világát istenítették, és a különleges játékmenetét. Valahogy engem nem győzött meg, hogy ezért nekem pénzt kell adni. Ráadásul nem is a legalacsonyabb 1$-os kategóriában indult.
„Badland” olvasásának folytatása

A kütyü, ami oda vezet, ahova szeretnéd – Garmin Dakota 10 GPS

Misi cimborám posztja a közös túráról két hete adta az ihletet ehhez a bejegyzéshez. Ahogy azt említette, hármasban tettük meg az Országos Kék-túra 23-as szakaszát. Ám volt velünk egy negyedik „útitárs” is, aki afféle Office-segédként, csendben, megbízhatóan ámde, nem is napra, hanem másodperce készen tájékoztatott hollétünkről. „Ő” az általam nemrégiben beszerzett eszköz volt, a Garmin cég terméke, ezen belül is a Dakota 10 típusnévre hallgató outdoor GPS.

„A kütyü, ami oda vezet, ahova szeretnéd – Garmin Dakota 10 GPS” olvasásának folytatása