Dialogue: iPhone és OSX összekapcsolása

Bár az iPhone (és egyéb iOS eszközök) már régóta piacon vannak, mégsem kínál az Apple egy automatikus és praktikus kapcsolatot az OSX és az iPhone között. A Dialogue alkalmazás hatására ismertem rá az igényre, milyen jó lenne, ha az iPhone és az OSX között lenne egy logikus kapcsolat.

dialogue_header-490x260

Hívások kezelése

Az alkalmazás települése után Bluetooth kapcsolaton keresztül tudjuk összepárosítani az OSX és iPhone rendszereit. Ezek után az OSX-ről tudunk hívást kezdeményezni az iPhone-n kresztül, illetve a bejövő hívásainkat is egyből látjuk az OSX-en.

2013-07-31 16-15-44-dialogue-main

A felső menüben megbújó ikonra kattintva már is kereshetünk az Address Book-ban található ismerőseink között. Illetve ugyan ez a menü billentyű kombinációval is elérhető.

Amennyiben pedig bejovő hívásunk lenne, abban az esetben az akív munkánk felett jelenik meg egy kis ablak, ami jelzi, hogy bejövő hívásunk van. Felvehetjük, vagy elvethetjük a kezdeményezést. Ebben az esetben az OSX rendszerünk fogja a kezelni a hívást a telefonon keresztül. Viszont elegendő a OSX gép hangszóróját és mikrofonját használnunk. Nem kell előbogarásznunk az iPhone készülékünket, vagy épp elindulni megkeresni.

2013-07-31 16-15-44-dialogue-call

Rögzítés

Ha valaki nem lusta, annak eddig nem mutatott túl sokat a program. Viszont van egy olyan lehetőség is, amit ezzel a kapcsolattal kiaknézhatunk, és alapból nem tudnánk megtenni. Ez pedig a hívások rözgítése. Amennyiben egy hívást felveszünk a program segítségével. Abban az esetben egyből megjelenik egy kis gomb a hívás elfogadása gomb helyett, mellyel elkezdhetjüjk rögzíteni a hívást egy hang állományban, amit későb lementhetünk.

Tudom, nem sokszor használja az ember a hívás rögzítést, de ha kell, akkor pedig nagyon kellene.

Összegzés

A program rámutat egy olyan funkcióra, ami magától értetődik, viszont nincs jelenleg megvalósítva az Apple által. Az aki esetleg sok órát tölt OSX előtt, és iPhone-ja van, az majd tudja értékelni ezt a 7$ értékű alkalmazást. Azt, hogy ennyi pénzt megér-e az persze számomra is kérdéses, de ezt majd mindenki eldönti magában.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük