logo

.Mac Bemutató

A digitális élet egyik alapvető eleme a publikálás, műveink bemutatása, internetes naplóírás vagy éppen a számítógépeink adatainak szinkronban tartása. Az Apple erre a témakörre egy átfogó szolgáltatást alkotott meg: a .Mac előfizetés megoldást jelent a levelezés, könyvjelző tárolás, internetes tárhely, saját webes megjelenés, adatszinkronizáció és megannyi másik területre.

dotmacbox

A MacMagazin.hu .Mac (iJoe által szerkesztett) számában megismerheted a .Mac szolgáltatás legfontosabb lehetőségeit és azok a használatát. Ebben az írásban csak bemutató jelleggel, olvashatsz az egyes szolgáltatásokról.

.Mac előfizetés aktiválása
Amikor megvásárolod a .Mac dobozod, abban egy érvényesítő kód található, amelynek a segítségével a www.mac.com/activate oldalon élesítheted a lejárt próba előfizetésed vagy létrehozhatsz egy teljesen új előfizetést.
Bővebben: A .Mac aktiválás lépései…

A .Mac levelezés
A www.mac.com oldalon egy, a Mail programból is elérhető, IMAP alapú levelező rendszer is működik, amelynek nagy előnye, hogy nem csak a levelezőprogramodban, hanem idegen gépen egyszerűen a böngészőből is elérheted, is mivel IMAP szolgáltatás, így a levelek később a számítógépen is megjelennek.
Bővebben: A .Mac levelezésről bővebben…

Internetes tárhely: az iDisk
Az Apple a .Mac előfizetéshez 1 GB WebDAV protokollal elérhető tárhelyet ad, amely 2 vagy 4 GB-ra egészíthető ki igény esetén. Ezt a tárhelyet szabadon lehet használni az adattárolás, levelezés vagy éppen az iWeb lapok anyagainak feltöltésére, illetve a Backup program is ide archiválja az adatokat.
Bővebben: Ismerd meg az iDisket!

Szinkronizáció
A System Preferences programban található .Mac panelen állíthatjuk be, hogy miket szinkronizáljon a rendszer a .Mac tárhelyre: kapcsolatos, naptárak, levél aláírások és levelesláda adatok, kulcskarikák és könyvjelzők szinkronizálására van lehetőség.
Bővebben: A .Mac szinkron…

Internetes címtár
A .Mac szolgáltatás alapvető eleme, hogy az interneten megtalálhatók a kapcsolataink az AddressBook programból. Ennek több okból is hasznát lehet venni: egyrészt bárhonnan elérhetjük ezeket az adatokat, másrészt a web alapú levelezésnél használhatjuk őket, harmadrészt biztonsági mentésként is használhatjuk ezt a lehetőséget.
Bővebben: A .Mac internetes címtáráról…

iCard
A .Mac egyik legkedvesebb szolgáltatása az egyedi képeslap küldési opció: iCardokat bárki küldhet, a .Mac előfizetők pedig saját maguk is megalkothatják a képeslapjaikat, amelyeket szerteküldhetnek a világnak.
Bővebben: Az iCardok és egyedi képeslapok készítése…

Könyvjelzők
A Safariban tárolt könyvejelzőket nem csak szinkronizálhatod, hanem egy különálló ablakban folyamatosan elérheted böngészés közben.
Bővebben: A Safari könyvjelzők…

iCal naptárak publikálása
A .Mac szolgáltatás révén az iCal naptárakat lehetőség van publikálni az interneten, hogy mások is tisztában lehessenek bizonyos időbeosztási ismeretekkel.
Bővebben: iCal naptárak szinkronizálása

Forrás: MacMagazin

Hozzászólások (1)

  • » Új Mac Howto: .Mac Szolgáltatás és Csináld magad dotMac | Xorp Blog Podcast |

    |

    […] Egyik nagyon fontos Apple által kereskedelemben “kapható” szolgáltatás a .Mac. Az operációs rendszer szinten támogatott szolgáltatás páratlan a maga nevében. Amennyire páratlan, annyira sokrétű, hisz a távoli iDisk szolgáltatáson túl, a biztonsági mentéstől, a hálózati szinkronizáción át rengeteg mindent használhatunk e opció által. Akit részletesebb érdekel az olvashat egy hosszabb összefoglalót, .Mac Bemutató címmel a Mac Howtos menüpont alatt. E hozzáférés ára viszont évi 20.000 HuF. Aki ezt nem tudja, vagy nem akarja kifizetni, vagy épp otthon barkácsolni akar magának egy ilyen .Mac rendszert az most figyeljen. Először egy olyan kezdeményezésről akarok hírt adni, ami szerintem teljesen jogos igényeket szeretne kielégíteni. Méghozzá pont arról lenne szó, hogy miért nem létezhet, a .Mac-nek helyi alkalmazása, például a Mac Os X Server rendszerekben. Persze megmaradhatna a globális Apple szerveres szolgáltatás, ami maradna fizetős, de lehetőség lenne a rendszer szintű (helyi hálózatos) megoldásra is, mellyel használhatnánk az iDisket vagy épp a Backupolást. A kezdeményezők e igények kielégítésére kezdtek pénzgyűjtésbe. A megfelelő összeget elérve nekikezdenek, és a tervek szerint meg is valósítják, aminek szerintem nagyon sokan örülni fognak. Akit érdekel ez a projekt az katt ide. […]

    Reply

Hozzászólás beküldése

Google Reklám