.Mac Bemutató

A digitális élet egyik alapvető eleme a publikálás, műveink bemutatása, internetes naplóírás vagy éppen a számítógépeink adatainak szinkronban tartása. Az Apple erre a témakörre egy átfogó szolgáltatást alkotott meg: a .Mac előfizetés megoldást jelent a levelezés, könyvjelző tárolás, internetes tárhely, saját webes megjelenés, adatszinkronizáció és megannyi másik területre.

dotmacbox

A MacMagazin.hu .Mac (iJoe által szerkesztett) számában megismerheted a .Mac szolgáltatás legfontosabb lehetőségeit és azok a használatát. Ebben az írásban csak bemutató jelleggel, olvashatsz az egyes szolgáltatásokról.

.Mac előfizetés aktiválása
Amikor megvásárolod a .Mac dobozod, abban egy érvényesítő kód található, amelynek a segítségével a www.mac.com/activate oldalon élesítheted a lejárt próba előfizetésed vagy létrehozhatsz egy teljesen új előfizetést.
Bővebben: A .Mac aktiválás lépései…

A .Mac levelezés
A www.mac.com oldalon egy, a Mail programból is elérhető, IMAP alapú levelező rendszer is működik, amelynek nagy előnye, hogy nem csak a levelezőprogramodban, hanem idegen gépen egyszerűen a böngészőből is elérheted, is mivel IMAP szolgáltatás, így a levelek később a számítógépen is megjelennek.
Bővebben: A .Mac levelezésről bővebben…

Internetes tárhely: az iDisk
Az Apple a .Mac előfizetéshez 1 GB WebDAV protokollal elérhető tárhelyet ad, amely 2 vagy 4 GB-ra egészíthető ki igény esetén. Ezt a tárhelyet szabadon lehet használni az adattárolás, levelezés vagy éppen az iWeb lapok anyagainak feltöltésére, illetve a Backup program is ide archiválja az adatokat.
Bővebben: Ismerd meg az iDisket!

Szinkronizáció
A System Preferences programban található .Mac panelen állíthatjuk be, hogy miket szinkronizáljon a rendszer a .Mac tárhelyre: kapcsolatos, naptárak, levél aláírások és levelesláda adatok, kulcskarikák és könyvjelzők szinkronizálására van lehetőség.
Bővebben: A .Mac szinkron…

Internetes címtár
A .Mac szolgáltatás alapvető eleme, hogy az interneten megtalálhatók a kapcsolataink az AddressBook programból. Ennek több okból is hasznát lehet venni: egyrészt bárhonnan elérhetjük ezeket az adatokat, másrészt a web alapú levelezésnél használhatjuk őket, harmadrészt biztonsági mentésként is használhatjuk ezt a lehetőséget.
Bővebben: A .Mac internetes címtáráról…

iCard
A .Mac egyik legkedvesebb szolgáltatása az egyedi képeslap küldési opció: iCardokat bárki küldhet, a .Mac előfizetők pedig saját maguk is megalkothatják a képeslapjaikat, amelyeket szerteküldhetnek a világnak.
Bővebben: Az iCardok és egyedi képeslapok készítése…

Könyvjelzők
A Safariban tárolt könyvejelzőket nem csak szinkronizálhatod, hanem egy különálló ablakban folyamatosan elérheted böngészés közben.
Bővebben: A Safari könyvjelzők…

iCal naptárak publikálása
A .Mac szolgáltatás révén az iCal naptárakat lehetőség van publikálni az interneten, hogy mások is tisztában lehessenek bizonyos időbeosztási ismeretekkel.
Bővebben: iCal naptárak szinkronizálása

Forrás: MacMagazin

.Mac Bemutató” bejegyzéshez egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük