Badland

Megjelent egy iOS játék és hihetetlenül felkapták a hírportálok. Kíváncsian megnyitottam a cikkeket róla, és rájöttem, hogy egy balról jobbra scrollozós dologról van szó. Nem is értettem ebben mi a forradalmi, vagy a különleges. A cikkek a hangulatát, képi, és zenei világát istenítették, és a különleges játékmenetét. Valahogy engem nem győzött meg, hogy ezért nekem pénzt kell adni. Ráadásul nem is a legalacsonyabb 1$-os kategóriában indult.

A játék

badland-ios-game-600x300

Akkor vásároltam meg a játékot, amikor az App Store a születésnapi ajándékként, ingyen adta. Ki akartam próbálni, hogy tudjam mi is ez. Azt kell, hogy mondjam, ez pontosan az aminek látszik. Egy ügyességi játék, ahol a kis figuránkat át kell vezetnünk a különféle szövevényes pályákon. A képernyő balról jobbra halad, és ügyelnünk kell arra, hogy a képernyő mozgásának sebességét is tartsuk, mert ha lassúak vagyunk, akkor meghalunk.

A kis gömb karakterünket viszonylag egyszerűen tudjuk irányítani. Ha bárhol megérintjük a képernyőt akkor nagy csapásokkal elkezd emelkedni, ha elengedjük, akkor szabadeséssel elkezd süllyedni.

A pályák akkor kezdenek érdekessé válni, amikor különféle amulettet szedünk fel. Ugyanis ez transzformálja a kis karakterünket. Megnövesztheti, lekicsinyítheti, bepörgetheti, ragacsossá teheti, pattoghat, vagy épp sokasodhat. Ezek az amulettek fogják többnyire garantálni, hogy a ránk váró feladat teljesíthetővé váljon.

A hangulat

Ezt a játékot nagyon össze rakták. Szerintem egy videóról vagy beszámolókból nem jön át mennyire jó vele játszani. A játékmechanika és a pályák olyan szépen visznek előre és előre, hogy nem lehet abbahagyni. A grafika, és zene csak még inkább erősíti az emberben azt a speciális hangulatot, ami a függőséget vált ki. A játéknak nincs betanító része, mert úgy épül fel, hogy menet közben egyszerűen és intuitívan érezz rá a működésére az ember.

Multiplayer

badland_multiplayer2

A több játékos üzemmód, minden játéknak egy fontos része. Közösségi élmény miatt többet és tovább képes játszani vele az ember. A Badland csak lokális több játékos üzemmódot támogat. Tehát az interneten összekapcsolva nem játszhatunk együtt barátainkkal. Viszont, ha valaki ott ül mellettünk, akkor lehetőség van maximum négy társunkat belevonni a játékba. Ilyenkor a képernyő maximum négy részre osztódik fel, és négy karaktert irányíthatunk, attól függően, ki, melyik részén érinti meg a kijelzőt. Igazán érdekes tud lenni ez a megoldás is.

Összegzés

A Badland nem azért jó, mert annyira új és forradalmi dolgot valósított meg. A Badland azért jó, mert már ismert dolgokat olyan művészien, és élvezetesen tesz elénk, hogy az igazi Apple életérzést eleveníti fel bennünk. Egy igazán kellemes, és ötletes játék, amivel kicsi és nagy tud játszani. Én iPad Mini-n játszom, de iPhone-ra is elérhető.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük