Munkahelyi lazítás

Ahogy a régi-régi, örökzöld nóta is tartja: „Próbálj meg lazítani…”. Ez munkában is így van. Nekem bárki hiába próbálja bizonygatni, hogy lehet nyolc órákat folyamatosan csak munkára koncentrálva tölteni, ez számomra feldolgozhatatlan. Persze dolgozni kell, és koncentrálni is, de ez nem megy, ha közbe nem sikerül kicsit a munka közben is lazítani, kikapcsolódni. Többnyire ez másoknál az étkezés szokott lenni, de jó magyarosan leginkább telezabáljuk magunkat, ami szerintem méginkább megnehezíti a munkára koncentrálást.

mrx with csocso

Itt nyugaton bevált dolog, hogy a munkatársakat arra serkentik, hogy munka közben is tudjanak kikapcsolódni, és ne szájat húzva és unottan járjanak dolgozni. A munkahelyen persze dolgozni kell, de mindenkinek az a legjobb, ha üdén, jó kedvel dolgozik az alkalmazott.

Egyes helyeken nem hogy menza, vagy büfé nincs, de ha a kikapcsolódásra alkalmas szobát keresi az ember, akkor ajánlják, hogy majd otthon kikapcsolódik, itt dolgozni kell. Ezek után csodálkoznak, ha az ember azt nézi, mikor ér már haza.

Itt a BMW-nél (és tudom, hogy van olyan magyar székhelyű, de külföldi cég ahol szintén), van kikapcsolódásra lehetőség. Egy külön szoba csak jópofa cuccokkal tele, amivel csoportosan el lehet ütni az időt.

Nekünk a 8, azaz nyolc személyes csocsóasztal a kedvencünk. A játék szinte lehetetlen vele, de annál nagyobb csapatépítő jellege van. Rendszeres oda-visszavágók szoktak lenni ebédszünet után. Ami érdekesmód csak inspirálja az embereket. Nem töltünk ott órákat, pedig akár megtehetnénk, de mégse zavar senkit, hogy a szerencsétlen melós még akár jól is érzi magát. Ki érti?

Munkahelyi lazítás” bejegyzéshez 2 hozzászólás

  1. A kepert kulon koszonet Sanyi kollegamnak! :) Bar nem a legjobb minosegu, de na… :D Elv ha ezert is lelottek volna minket, hogy mi ott fenykepezeket keszitunk barmirol! :)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük