Az Opatija

Mi is az az Opatija? Röviden szólva egy étterem. Az ok amiért viszont külön bejegyzést érdemel tőlem az az, hogy nem egy akármilyen hely. A cégtől a munkatársak már egy éve rendszeresen járnak ki Münchenbe, és szerintem nem volt ember a munkatársak közül aki nem fordult volna itt meg. Arról perszer mindig vita van ki is fedezte fel, mert mindenki magának titulálja az érdemet, de ebbe kár is belemenni.

Maga a hely amúgy München-ben a Marien Platztól nem messze egy kis utcában található meg. Ha az ember nem tudja mit keres, simán elmegy igazán mellette, és fel se figyel rá.

opatja mrx

Eddig sose tudtunk olyan napon vagy napszakban menni, hogy ne legyen szinte teljesen tele. Ez már elmond sok mindent a helyről. Az alapvetően horvát étterem bár elég nagy, az asztalok elrendezése azért eléggé a zsúfoltság érzését kelti, ahol a 4-6 pincér állandóan manőverezik.

Már csak emiatt is, hogy a szűk helyeken elég sűrű a forgalom, a lehető leghamarabb le szokták ültetni a kedves vendéget. A kiszolgálás jó, az ételek hihetetlenek, és már csak ezért is lett az egyik törzshelyünk manapság.

Bár a horvát konyhát igazán nem ismerem, de az Opatija étlapja dúskál a jobbnál jobb húsételekbe, és igazi pikáns különlegességeket ehet ott az az ember aki betér. Eddig én olyan kajákat ettem, amiket körülbelül tudtam mik, vagy azért mert egyen kaja volt, vagy azért mert már mástól láttam élőbe, és nagyon jól nézett ki.

Ma rendeltem ott először „nemtommilesz” kaját, méghozzá egyből sikerült belenyúlni a közepébe. Maga az étel rántotthús volt, de nem prézlis hanem cornflakes külsővel. :) Kicsit érdekes volt szembesülni vele, de isteni finom volt. Magát az ételt tartár mártással és hasábburgonyával tálalták.

lambo mrx

Nyami nyami. Persze az adagokról még nem szóltam. Ahhoz képest, hogy egy belvárosi étterem, müncheni árakhoz képest teljesen elfogadható árak vannak. Ehhez pedig hatalmas adag ételeket tessék elképzelni. Nem tudom milyen fagyasztójuk lehet, és ott nap mint nap mennyi hús fordul meg, de hihetetlen húsadagokkal lehet találkozni.Eddig még rendesen megizzasztott mindenkit az ott tálalt ételek betermelése.

Csak ajánlani tudom mindenkinek. Nagy adagok, különleges és választékos ételek, elfogadható ár, gyors kiszolgálás, és belvárosban.

opatija map

Ehhez kapcsolódóan itt megtekinthetőek az akkortájt készült képek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük