Solaris 11.2 újdonságok

A tegnapi estémet az Oracle eseményének megtekintésével töltöttem. Gondolom, nem igazán hozott senkit lázba a tény, hogy leleplezik a Solaris 11.2 újdonságait. Kicsit ki vagyok ábrándulva a Solaris-ból, ugyanis sok esetben úgy érzem a könnyedebb és nagyobb népszerűségnek örvendő Linux rendszerek elhúznak mellette. A Solaris 12-val kapcsolatban is kicsit szkeptikusan írtam anno. Ennek ellenére a Solaris 11.2 számomra egy meglepő, és biztató fordulatot hozott.
„Solaris 11.2 újdonságok” olvasásának folytatása

Minecraft has you, Neo

Minecraft. Játékos körökben nincs az a személy, aki ne találkozott volna még a Minecraft-al. Van aki érti, van aki nem. Van aki imádja, van aki nem. Egyesek szerint fantasztikus játék, mások szerint csupán egy halom kocka. Egy biztos, a Minecraft egy új stílust hozott a számítógépes játékok világába. Egy pár szóval most én is megemlékeznék a játékról, mert engem is elkapott a láz vele kapcsolatban.
„Minecraft has you, Neo” olvasásának folytatása

iFlicks 2 – Filmek rendezése

Gyerekkoromban emlékszem, mennyire meghatározó volt, amikor édesapám megjelent az első VHS videó magnónkkal. Jártunk kölcsönzőbe, ahol polcokon sorakozva vártak ránk a filmek. Minden kazetta dobozán egy borító kép, a hátulján pedig rövid leírás. Középiskolás lehettem, amikor betört a digitális film az informatika világába. A VHS kazettákat felváltotta a CD később DVD. Persze ugyan úgy, ahogy a VHS kazetta másolás, ugyan úgy a CD/DVD másolásnak is nagy népszerűsége volt. Itt is voltak tokok, bár vékonyabbak, és a nyomtató technológia fejlődésének hála otthon nyomtathatott magának tokokat az ember hozzá. Ezáltal szinte kész termékeket állíthatott elő.
„iFlicks 2 – Filmek rendezése” olvasásának folytatása

NO-IP.com: Élet a DYN.COM után

Aki használ Dynamic DNS szolgáltatást, az biztos ismeri a DYN.COM (régen DYNDNS.COM) weboldalt. Alapvetően a szolgáltatás a következőkből áll. Általában az otthoni internet elérésünkhöz dinamikus IP jár. Azaz valamennyi idő múlva új IP címet (és ezáltal új host nevet) fogunk kapni. Ez csak akkor lehet probléma, ha valamilyen szolgáltatást akarunk nyújtani az internetnek. Legjobb példa egy játék szerver. Hétvégente egyikünk csinál a saját gépéből egy szervert, és a többiek oda lépnek be. Egyszerűbb, ha a barátoknak ugyan azt az host nevet kell megadnunk, ami mindig ránk mutat. A Dinamikus DNS szolgáltatást abból áll, hogy kapunk egy egyedi host nevet a szolgáltatótól, a gépünkön, vagy a router-ünkön futnia kell a kliensnek, és a háttérből folyamatosan jelzi a szolgáltató számára, hogy milyen IP címünk van. Ha megváltozna, azonnal frissíti a szolgáltatónál a host nevünket, ezáltal ez a host név állandóan ránk fog mutatni.
„NO-IP.com: Élet a DYN.COM után” olvasásának folytatása

Knights and Merchants

Személy szerint én imádom a stratégiai játékokat. Sosem voltak jó reflexeim a verekedős, vagy lövöldözős játékokhoz. Pláne nem az autós játékokhoz. Ehhez nagyban hozzájárult az is, hogy a környezetemben mindenki imádta ezeket, és természetesen többnyire jobbak is voltak benne, mint én. Pont ezért lett az én műfajom a sokkal lassabb, gondokozósabb, több helyre is figyelős stratégiai játék. Általában felül nézetben látjuk a pályát. Nyersanyagokat kell szereznünk, azokat pedig a gyártásra felhasználni. Épületeket felhúzni, a kiszolgáló személyzetről gondoskodni. Végül pedig egy támadó sereget felállítani és elsöpörni az ellenfelet.
„Knights and Merchants” olvasásának folytatása