Xorp Blog Podcast

Month: március 2013 (page 1 of 2)

Képregény: Kick-Ass Vol2

Ha valaki izgalomba jött a Kick-Ass Vol1-től, akkor örülhet. Ugyanis van második kötet is a népszerű képregényből. A második kötet csupán hét epizódra szorítkozik, viszont minden téren az első rész felé magaslik.
Continue reading

Képregény: Kick-Ass Vol1

Egy Podcast adásban hallottam először a Kick-Ass (szörnyű magyar fordítása: Ha-Ver) című filmről. Csak passzív információim voltak, valami szuperhősös paródiáról, de semmi konkrét. Mivel én kifejezetten szeretem a szuperhősös filmeket, ezért kicsit se érdekelt ennek valami paródiája. A Kick-Ass viszont valami más. Biztos létezik a tényleges paródiája a szuperhősös világnak, de ez nem igazán az. Én innentől nem a filmmel, hanem a képregénnyel kívánok foglalkozni. A film sajnos sok dologot más hangulatba ad vissza, így könnyen gagyi paródiának tűnhet.
Continue reading

CleanMyMac 2

Aki OSX rendszert használ, az ismeri a UNIX-os filozófiára épülő HOME struktúrát, illetve az .APP struktúrát. Ugyanis OSX-en egy alkalmazás teljes egészében egy folder struktúra. Az alkalmazás maga egyetlen könyvtárral azonosítható, és minden része azon a könyvtáron belül fog tartózkodni. Ezáltal elegendő ezt a könyvtárat csak az Application könyvtárba tenni, illetve innen letörölni. Az alkalmazás el is lesz távolítva ezzel az egyszerű művelettel. A gond csak ott van, hogy az alkalmazás a használat során létrehozott egyedi állományokat (játék mentés, cache, temp file-k) a HOME könyvtárunkba fogja lementeni. Itt viszont az alkalmazás törlése esetén is meg fognak maradni ezek az állományok.
Continue reading

Agatha Christie – Miss Marple mesél

Új történetre vágytam, viszont valami rövidre. Újra Agatha Christie mű után nyúltam és a Miss Marple mesél hangoskönyvet választottam. Magam egy nagy történetre számítottam, megannyi csavarral, és félrevezetéssel. Ennek ellenére ez a hangoskönyv három kisebb sztorikat tartalmaz.
Continue reading

J.R.R. Tolkien – A Hobbit

Nemrég mutatták be a Hobbit filmes feldolgozását. Külön pikantéria, amit szinte mindenki kiemel, hogy sikerült az egyetlen könyvet három filmben megvalósítani. A film inspirációjára, úgy döntöttem meghallgatom hangoskönyv formájában.
Continue reading

Olderposts

Copyright © 2021 Xorp Blog Podcast

Theme by Anders NorenUp ↑