Sziklakorház

Kirándultunk. Szép, napos, kánikulai időben pedig hova megy a fiatal társaság? Na hova? Persze hogy egy hideg barlangba! :) Kedvenc ex kollégám, Laci, ugyanis régóta kecsegtet minket egy budapesti, különleges létesítménnyel, a Sziklakorházzal. Ez a János kórház alatti, napjainkban múzeumként funkcionáló hely elég sok és jelentős történelmi eseményhez köthető. Eleinte még a világháború során kórháznak szánt létesítmény szerepet kapott az 56-os eseményekben is, és a hidegháború alatt még óvóhelynek is szánták.
„Sziklakorház” olvasásának folytatása

A játékmester

Ezt a könyvet ex kollégámtól, Lacitól kaptam kölcsön. Kíváncsian vártam, mert mindketten kifejezetten szeretjük a SCI-FI történeteket, a bevezető pedig érdekesnek tűnt. A történet ugyanis egy fejlett univerzumban játszódik, ahol megvalósult az utópia és az emberek legnagyobb feladata, hogy éljenek szenvedélyeiknek, játszanak. A főhősünk pedig egy olyan játékos, aki mindig nyer a különféle táblás játékokban. Az egész cselekmény elég későn indul be, a könyv első harmada szinte csak egy zárójeles felvezetése a könyvnek. Picit zavaró is volt, főleg, hogy a könyv gyakran hivatkozik a történetben létező különleges dolgokra. Persze azért elkezdődnek a bonyodalmak és történet is izgalmasabb fordulatot vesz. Hősünknek ugyanis, egy titkos, új birodalom nemzeti játékát kell játszania.
„A játékmester” olvasásának folytatása

Watchmen I,II,II – Képregény

Engem is magával szokott ragadni, az összes divatos láz. Nem volt ez most se másként a Watchmen esetében sem. Már rég megfogott az a trailer, ami közkézen keringett róla. A képi elemek és a zenéje, szinte hátborzongatóan hatott rám is, így nem volt kérdés, hogy a mozi élmény előtt az újra felsztárolt képregényt a magamévá kell tennem.
„Watchmen I,II,II – Képregény” olvasásának folytatása

Windows 7 RC testközelben

Bár én próbálom kerülni a Microsoft termékek használatát, de be kell vallanom a Windows, Office, Active Directory, és jó pár termék, egyszerűen megkerülhetetlen. Így érdeklődéssel tekintek én is a Windows 7-re, és egyből lecsaptam rá, amint megjelent a kiadásra jelölt verzió belőle. Azt kell mondjam, hogy meglepő dolgokat lehetett tapasztalni.
„Windows 7 RC testközelben” olvasásának folytatása

Külső energiaforrás Mac-es cuccokhoz

Azt szeretem első sorban az Apple termékei kapcsán, hogy olyanra dolgokra mutatnak rá az IT világ kapcsán, amire addig nem is gondoltam, hogy szükségem lehet. Ezek után viszont már el se tudnám képzelni nélküle az életem. Bár most nem az Apple dobott egy vadonatúj terméket a piacra, hanem a HyperDrive nevű cég, mégis az ötlet és a kivitelezés csillagos ötös.
„Külső energiaforrás Mac-es cuccokhoz” olvasásának folytatása