A játékmester

Ezt a könyvet ex kollégámtól, Lacitól kaptam kölcsön. Kíváncsian vártam, mert mindketten kifejezetten szeretjük a SCI-FI történeteket, a bevezető pedig érdekesnek tűnt. A történet ugyanis egy fejlett univerzumban játszódik, ahol megvalósult az utópia és az emberek legnagyobb feladata, hogy éljenek szenvedélyeiknek, játszanak. A főhősünk pedig egy olyan játékos, aki mindig nyer a különféle táblás játékokban. Az egész cselekmény elég későn indul be, a könyv első harmada szinte csak egy zárójeles felvezetése a könyvnek. Picit zavaró is volt, főleg, hogy a könyv gyakran hivatkozik a történetben létező különleges dolgokra. Persze azért elkezdődnek a bonyodalmak és történet is izgalmasabb fordulatot vesz. Hősünknek ugyanis, egy titkos, új birodalom nemzeti játékát kell játszania.

Idegenként, valami idegenbe jónak lenni pedig nem egyszerű, főleg ha mindenki azt várja tőled hogy veszíts, pedig Te mindig nyersz! A történet egy elég érdekes, és számomra hiányos fordulattal ér véget. A cselekmény kifejezetten fordulatos, de a hosszú bevezető és a leegyszerűsített befejezés miatt nálam alulról súrolja a jó kategóriát.

jatekmester

Iain M. Banks: A játékmester

Kiadó: AGAVE KIADÓ
Oldalak: 348
Kiadás éve: 2003

Tartalom:

Iain M. Banks világhírű science-fiction regényében az emberiség már szétszéledt a galaxisban, és hála a magasfokú technológiai fejlettségnek, mindenki megkaphatja, amire éppen szüksége van. Vége a betegségeknek, és az élet nem szól másról, mint különféle játékokról, partikról és szórakozásról.

Jernau Morat Gurgeh a galaxis leghíresebb játékosa, minden táblás és stratégiai játék nagymestere. A sikereket elunva új kihívásokra vágyik, és egy távoli bolygóra, Azad Birodalmába utazik, hogy próbára tegye magát az ott élők legendás játékában. Egy játékban, amely annyira összetett, annyira életszerű, hogy a végső győztest a birodalom császárává koronázzák. De bármilyen nagy játékos is Gurgeh, nem számol a háttérben zajló sötét összeesküvésekkel, árulással, zsarolással. Amikor úgy dönt, hogy részt vesz a játékban, nem csupán hírnevét, de a saját életét is kockára teszi. Sőt, még annál is többet.

A játékmester” bejegyzéshez 3 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük