Sziklakorház

Kirándultunk. Szép, napos, kánikulai időben pedig hova megy a fiatal társaság? Na hova? Persze hogy egy hideg barlangba! :) Kedvenc ex kollégám, Laci, ugyanis régóta kecsegtet minket egy budapesti, különleges létesítménnyel, a Sziklakorházzal. Ez a János kórház alatti, napjainkban múzeumként funkcionáló hely elég sok és jelentős történelmi eseményhez köthető. Eleinte még a világháború során kórháznak szánt létesítmény szerepet kapott az 56-os eseményekben is, és a hidegháború alatt még óvóhelynek is szánták.

Sziklakorhaz

Mi ezt a létesítményt tehát jól megtekintettük. Nem volt rossz, mert érdekes volt, sok ma is funkcionáló orvosi, és mérnöki MAGYAR munkát meg lehetett nézni, de az elkért 3000 HuF árat ezért a szolgáltatásért horribilisnak tartottuk.

http://www.sziklakorhaz.hu/

Ezek után pedig ad-hoc módon megálltunk a város egy kis utcáján, és az első szimpatikus helyre befáradtunk étkezés céljából. Először húztam a számat a Champs néven futó helyre, mert az ilyen divathullámos, valaki a nevét adja hozzá típusú helyek kifejezetten az elveim ellen vannak, de kellemesen kellett csalatkoznom.

Champs

Ez a Champs hely, és színvonalas sport bár. Ilyennel csak külföldi tartózkodásaim alatt sikerült találkoznom. Minden box-hoz, asztalhoz saját nagy kijelzőjű televízió tartozott, és tényleg igényesen volt felépítve a hely. A kaják árazása nem az olcsó kategóriába tartozott, de nem is a drágába. Külön kiemelném a színvonalas étlapot, mert mindenhez volt kép. A választott étellel pedig mind elégedettek voltunk. De szerintem a képek magukért beszélnek, amik megtekinthetőek itt.

http://www.champs.hu/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük