Külső energiaforrás Mac-es cuccokhoz

Azt szeretem első sorban az Apple termékei kapcsán, hogy olyanra dolgokra mutatnak rá az IT világ kapcsán, amire addig nem is gondoltam, hogy szükségem lehet. Ezek után viszont már el se tudnám képzelni nélküle az életem. Bár most nem az Apple dobott egy vadonatúj terméket a piacra, hanem a HyperDrive nevű cég, mégis az ötlet és a kivitelezés csillagos ötös.

HyperMac External Power 1

Az alap probléma, ami minden mobil életre vágyó informatikus és nem informatikus első számú ellensége, a relatíve kis kapacitású akkumulátorok. Ez ellen persze a legtöbben úgy védekezünk, hogy hosszabb utakra több akkumulátorral indulunk el (vagy a második aksit már egyből nagyobb kapacitásra választjuk).

Jó pár ismerősöm ezzel próbálkozik, persze megvan a hátulütője. Pontosan az, hogy minden géphez egyedi az aksi, cseréléséhez ki kell kapcsolni a gépet (minimálisan is sleep üzemmódba tenni). Arról nem is beszélve, hogy iPod, iPhone készülékeknek nem cserélhető felhasználó által egyszerűen az energiaforrása.

HyperMac External Power 2

Ezekre a problémákra ad, egyszerűen, könnyeden, és az Apple filozófiához hűen a HyperDrive HyperMac External Power termékcsaládja megoldást.

Mi is ez pontosan? Külső energiaforrás, ami a MagSafe kapcsolatnak hála, akár mikor ráköthető MacBook-ok illetve másik kábel révén iPod, iPhone-ra is, ezzel szolgáltatva energiát a gépünk számára. Egyszerre tudunk vele iPhone-t és teszem azt Macbook-ot tölteni.

A DC power out és USB power out kimeneten túl már csak az egység tápcsatlakozója és egy egyszerű bekapcsológomb tartozik az amúgy nagyon szép kis dobozkához.

HyperMac External Power 3

Négy féle méretben és ettől függően négy féle kapacitással vásárolható meg.

Aki eddig is több aksit rendszeresített magának, ez a kicsit univerzálisnak mondható megoldás nagy mankót jelenthet. Mint a táblázatból kiderül akár 4-5-szörös üzemidő is kinyerhető a legnagyobb készülék használatával. Kíváncsian várom a hazai boltokban, milyen áron, és mennyire felfuttatva lesz kapható

HyperMac External Power 4

A termék hivatalos weboldala megtalálható itt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük