Xorp Blog Podcast

Month: november 2007 (page 1 of 9)

Debreceni Kocsma Térkép

Sokfelé jártam már, és sok féle tájékozódási módszert próbáltam már. Kezdetben térkép, utána pedig már elektronikus útvonaltervezés, mégis egyik se helyettesítheteti a helyiek jótanácsait, ajánlásait. Főleg azért mert a száraz tények, utca nevek, házszámok mellett fontosak olyan információk is mint például, hol lehet egy jót enni. Merre talál az ember egy jó kocsmát, vagy nagyobb boltot.
Continue reading

Képeslap internetről a postaládába

Már régen az elektronikus üzengetés korát éljük. Mégis én hasznosnak tartom, hogy a hagyományos papír alapú levelezés is fentmaradjon, bár valamennyire reformálódnia kell. Talán az üzleti szektoron kívül már senki nem használja ezt a fajta üzenetküldést. Most viszont itt egy új kezdeményezés, ami új löketet adhat. Az új kezdeményezés által sorszámozott, kortárs művészek által készített karácsonyi képeslapokat kínál a Magyar Posta Zrt., a lapokat az interneten lehet kiválasztani, megírni és megcímezni, de hagyományos módon kerülnek a postaládába.
Continue reading

Oracle University Linux képzések

Engem mindig is nagyon érdekelt volna az Oracle, és a nagy adatbázis rendszerek felépítése és használata. Ezért keltette fel az érdeklődésemet a következő bejelntés: Az Oracle University kínálata mostantól kibővült a Linux operációs rendszerre alapuló mesterkurzusokkal.
Continue reading

BMW Welt

Írtam róla, mennyire lenyűgözött minket Münchenben a Mercedes szalon. Ezek után biztosak voltunk benne, hogy a hamarosan átadásra kerülő BMW bemutató terem mégjobban le fog minket hengerelni, mivelhogy München csak a BMW városa.
Continue reading

IEEE 802.11s: Wireless Mesh hálózat

A vezeték nélküli IEEE 802.11 szabvány egy Mesh szerkezettel lett kiegészítve (szóvevényes hálózat). A Mesh szabvány, vagyis a 802.11s még mindig fejlesztés alatt áll. A 802.11s szabvány célja egy olyan protokoll létrehozása, mely önállóan fogja konfigurálni az útvonalakat az elérési pontok között egy “mindenki mindenkivel” felépítésben.
Continue reading

Olderposts

Copyright © 2021 Xorp Blog Podcast

Theme by Anders NorenUp ↑