Debreceni Kocsma Térkép

Sokfelé jártam már, és sok féle tájékozódási módszert próbáltam már. Kezdetben térkép, utána pedig már elektronikus útvonaltervezés, mégis egyik se helyettesítheteti a helyiek jótanácsait, ajánlásait. Főleg azért mert a száraz tények, utca nevek, házszámok mellett fontosak olyan információk is mint például, hol lehet egy jót enni. Merre talál az ember egy jó kocsmát, vagy nagyobb boltot.
„Debreceni Kocsma Térkép” olvasásának folytatása

Képeslap internetről a postaládába

Már régen az elektronikus üzengetés korát éljük. Mégis én hasznosnak tartom, hogy a hagyományos papír alapú levelezés is fentmaradjon, bár valamennyire reformálódnia kell. Talán az üzleti szektoron kívül már senki nem használja ezt a fajta üzenetküldést. Most viszont itt egy új kezdeményezés, ami új löketet adhat. Az új kezdeményezés által sorszámozott, kortárs művészek által készített karácsonyi képeslapokat kínál a Magyar Posta Zrt., a lapokat az interneten lehet kiválasztani, megírni és megcímezni, de hagyományos módon kerülnek a postaládába.
„Képeslap internetről a postaládába” olvasásának folytatása

IEEE 802.11s: Wireless Mesh hálózat

A vezeték nélküli IEEE 802.11 szabvány egy Mesh szerkezettel lett kiegészítve (szóvevényes hálózat). A Mesh szabvány, vagyis a 802.11s még mindig fejlesztés alatt áll. A 802.11s szabvány célja egy olyan protokoll létrehozása, mely önállóan fogja konfigurálni az útvonalakat az elérési pontok között egy „mindenki mindenkivel” felépítésben.
„IEEE 802.11s: Wireless Mesh hálózat” olvasásának folytatása