Oracle University Linux képzések

Engem mindig is nagyon érdekelt volna az Oracle, és a nagy adatbázis rendszerek felépítése és használata. Ezért keltette fel az érdeklődésemet a következő bejelntés: Az Oracle University kínálata mostantól kibővült a Linux operációs rendszerre alapuló mesterkurzusokkal.

OracleLinux

Az Oracle új kurzusai nemcsak a Linux operációs rendszerre alapulnak, hanem a tananyag a Linux rendszeren Oracle Database adatbázist futtató adatbázis- és rendszergazdákat is megcélozza. A tanfolyamot elvégző szakemberek a megszerzett Linux-ismereteikről és az Oracle Database adatbázis-kezelőben való jártasságukról az Oracle Certification szakminősítési program új okleveleit kapják kézhez.

„Az Oracle régóta elkötelezett támogatója a Linuxnak, így nem meglepő, hogy az Oracle University Linux-tanfolyamokkal bővíti világszínvonalú képzési kínálatát.” – nyilatkozta Gere István, az Oracle Hungary oktatási igazgatója, majd hozzátette: „Az új program jól illeszkedik az eddigi képzési koncepcióhoz, így Magyarországon is elindulnak a tanfolyamok 2008. januártól kezdődően.”

Az Oracle 1998 óta elkötelezett támogatója a Linux operációs rendszernek: ekkor jelent meg az első Linux alapú kereskedelmi adatbázis. Napjainkra az Oracle 82,6%-os részesedésével piacvezetővé vált a Linux alapú adatbázisok terén. A Linux alapú Oracle Applications és az Oracle Fusion Middleware sikere mellett fontos, hogy az Oracle átfogó támogatást biztosít a teljes Linuxos szoftverkínálatához.

További információkat lehet keresni a magyar oktatási oldalon, itt.

Forrás: SG

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük