Képeslap internetről a postaládába

Már régen az elektronikus üzengetés korát éljük. Mégis én hasznosnak tartom, hogy a hagyományos papír alapú levelezés is fentmaradjon, bár valamennyire reformálódnia kell. Talán az üzleti szektoron kívül már senki nem használja ezt a fajta üzenetküldést. Most viszont itt egy új kezdeményezés, ami új löketet adhat. Az új kezdeményezés által sorszámozott, kortárs művészek által készített karácsonyi képeslapokat kínál a Magyar Posta Zrt., a lapokat az interneten lehet kiválasztani, megírni és megcímezni, de hagyományos módon kerülnek a postaládába.

1000lap

Csak pár kattintás és a különleges képeslap máris útnak indul a postán a címzett felé – ígéri a Magyar Posta Zrt. a honlapon. A feladónak csak annyi a dolga, hogy a weboldalon kiválasztja a képeslapot, megírja az üzenetet, a pontos címet, majd a lapot a társaság hagyományos módon kézbesíti. Mindez egy emelt díjas SMS árába kerül, amit a weboldalon megadott számra kell elküldeni. A szolgáltatás a válasz SMS-ben kapott kóddal válik elérhetővé. A mintegy 30 kortárs művész által készített lapokból egyenként 1000 darab készült. A honlapon látható melyik lapból mennyi van még készleten.

A Magyar Posta Zrt. a szolgáltatás működtetési költségeinek levonása után fennmaradó nyereség teljes összegét – minden feladott képeslap után 50 forintot – az Országos Mentőszolgálat gyermekmentéshez szükséges műszereinek beszerzésére fordítja – tudatta a társaság közleményében.

A weboldal elérhető itt.

Forrás: SG

Categories: Informatika

2 Comments

  1. Csak annyi érdekelne, hogy ezen kivül van még más, hasonló szolgáltatás az országban? Mert lehet én is ráharapok :-)

  2. Hat ha lenne mindenkepp szolj, en sajna nem talaltam :(

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Copyright © 2021 Xorp Blog Podcast

Theme by Anders NorenUp ↑

%d bloggers like this: