Richard A. Knaak – A vér szava (DIABLO)

Elkezdtem beszerezni néhány számítógépes játék könyv adaptációját, vagy legalábbis olyan kiadványt, ami a számítógépes játékok világában játszódik. Már jó ideje nem olvastam szöveges könyvet, csak hangoskönyveket hallgattam, úgyhogy ez a fantasy történet igazi kuriózumnak mondható a számomra.

DIABLO világa

Aki nem ismerné, a Diablo egy RPG (role-playing game = szerepjáték) számítógépes játék. Legutoljára a harmadik epizód jelent meg, és sikere továbbra is töretlen maradt. A Diablo egy középkori kitalált világban játszódik, ahol a mágia hétköznapi, illetve a pokol és a mennyek erői próbálják igazgatni az emberek halandó világát. Tehát egy hétköznapi RPG világ, amit a Diablo játék nagyon szépen felépített. Ideális tehát, hogy történeteket olvasson róla az ember.

A történet

A három kötetes sorozat első könyve a Vér Szava. Amikor elkezdtem olvasni, nem tudtam, hogy a Diablo játék története van-e feldolgozva, vagy csak egy mellékszál lesz ez a sztori. Az utóbbi teljesedett be, mert számomra úgy tűnt, hogy a Diablo legyőzése utáni időben járunk. Egy három fős társaság elhagyott kincseket keresve tér be egy barlangba, ahol valami váratlan dologra akadnak. Bartuc, a hírhedt démon idéző véres páncéljára. Innentől pedig csak úgy hullanak az emberek.

A történet párhuzamos szálakon fog futni, és természetesen a végén az összes párhuzamos szál, egy hatalmas katarzisban ér véget. A történet maga érdekes és izgalmas volt. Nem volt vontatott, és a párhuzamos szálak miatt mindig tartogatott érdekességet. Minden esetre kicsit bántott, hogy a Diablo fő karaktereit nem igazán láthattuk, és ez a történet inkább kiegészítés, mintsem bevezetás ebbe a világba. Minden esetre én folytatom a sorozatot, meglátjuk mit hoz a többi kötet.

Hivatalos Ismerető

85

A Mennyek angyali seregei és a Pokol urai az idők kezdete óta hadban állnak egymással, hogy a teremtés során létrejött világot ki uralja. Ez a háború a halandók világát sem kíméli…, és a csata sem az embereket, sem az angyalokat, sem a démonokat nem hagyja sértetlenül…
Norrec Vizharan két lábon járó démonná változott. Egy kincskereső túra során a szerencsevadász katona véletlenül olyan tárgyra bukkan, mely maghaladja legvadabb álmait is: Bartuc, a legendás Véres Hadúr ősi páncéljára. De a páncélruha, úgy tűnik, el van átkozva, és egy gonosz erő parancsait juttatja be Norrec megviselt lelkébe. Így a katona kénytelen megküzdeni az őt üldöző démonokkal, akik saját céljaikra akarják felhasználni a páncélt, át kell vészelnie a vérengzéseket, melyeket képtelen irányítani, és rá kell döbbennie a szörnyű titokra, még mielőtt örökre a hatalmába kerítené őt a sötétség birodalma…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük