Neuschwanstein Castle

Helmut, az egyik kollégánk javasolta, ha tehetjük mindenképp látogassuk meg a kastélyt mert csodálatos. Az ő elmondása szerint csupán 30km-re lehet „körülbelül”. Végül is durván 100km után értük el :) Viszont ne rohanjunk ennyire előre. Külön ki kell térnem Zolira. Zoli egy számomra is új személy volt. Zsolti kollégám gyerekkori jóbarátja. És hogy hogyan került ide Münchenbe? Na igen, ez egy érdekes téma. A véletlen úgy hozta, hogy ő is kiküldetést kapott Németországba (persze másik cég által), és akkor már beugrott hozzánk, és innen kerekedik ki egy jó kis történet.

munich team

Gyorsan kiderült, hogy Zoli elég őrült ahhoz, hogy a csapat része lehessen. Akkoriban gyönyörű, kellemes, őszi időjárás volt, így egyértelmű volt, hogy meglátogassuk azt a híres kastélyt, amiről Walt Disney is mintázta a parkjának kastélyát. Zoli Opel típusú bérautójához járt egy noname GPS navigációs készülék is, könnyítve a közlekedést. Mondjuk az, hogy könnyítette az nem túl jó szó, mivel volt, hogy egy kereszteződésben minden lehetséges utat pirosra (arra menj) rajzolt. Ezentúl többször haladtunk úgy, hogy a gyorsforgalmi úton egymás után kétszer is közölte, hogy: „Menj kétszáz métert előre majd fordulj vissza”.

Sejteni lehet mennyire kalandos és izgalmas utunk volt. Viszont pár szóval kitérnék a tájra is, hisz a hosszú úton áthaladtunk pár vidéki helyen. Ahogy mondani szokás a „szomszéd fűje mindig zöldebb”. Ez itt is érvényes volt. Rengeteg gyönyörű és karbantartott dombságon haladtunk át. Szinte folyamatosan, legelő bocikat láttunk, és vidéki jellegzetes bajor épüleket. Mindenkit megfogott a táj, és a közben dübögő Tankcsapda albumok csak növelték az élményeket.

boci

Maga a kastély a ködbe burkolva tényleg nagyon egyedi élményt nyújtott. A kis busz ami felvitt a hegyi bejárathoz pedig felülmúlt minden féle hullámvasutat, főleg, hogy teljesen zsúfolásig megtelt túristák sikoltoztak rajta közben. Bár részletesen nem jártuk be végig, mégis sikerült alaposan megcsodáltuk az építményt.

Hazafele egy kis vidéki fogadóban lakmároztunk be, majd otthon nagy sörözésekbe kezdtünk.

Neuschwanstein Castle” bejegyzéshez egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük