Firefox Download Statusbar

Már megszokhattuk, hisz több böngésző is a kis külön ablakban nyitja meg a letöltésvezérlőjét. Ugye ide kerülnek azok a filek, amiket egy-egy oldalról töltünk le. Többnyire elég butácskák az alapból használt letöltésvezérlők, így ha valaki kicsit többet akar kicsikarni belőle akkor egy plugint (kiterjesztést) kell alkalmaznia. Az én tetszésemet a címben szereplő Download Statusbar nyerte el.

download statusbar

Ennek használatával teljesen megreformálhatjuk a firefox beépített letöltésvezérlőjét. Rövidebb letöltések esetén nem az idegesítő ablak ugrik fel, hanem diszkréten az alsó értesítési területen látszik, hol tart az aktuális letöltés. A letöltések aktuális állapota az állapotsorban jelenik meg. A kiterjesztés ezen kívül azt is megmutatja, honnan származik a letöltés, és hogy hová lesz mentve – ehhez elég az egérrel a állapotsor fölé állni. Újdonság többek között a színek megválasztásának és az állapotsor testreszabásának a lehetősége, plusz hogy a letöltést akár authentikációt igénylő oldalakról is tudja folytatni.

Az extension elérhető itt.

Firefox Download Statusbar” bejegyzéshez egy hozzászólás

  1. Használom én is, valóban jó kis kiegészítő.
    Nem tudom, hogy alapból hogyan van beállítva, de nálam pl a képek lementése csak 3 másodpercig marad ott a „tálcán”, mivel úgyis láttam már, „az adatokat (vizuálisan ugye) kiértékelte az agyam”, ezért kb fölösleges is, hogy tovább foglalja ott a helyet. Nagyobb felbontású képek mentésénél persze szükség lehet rá, hogy megnyissam a hozzárendelt programmal is a képet, de arra pont elég az a 3 mp, hogy ráklikkeljek.
    A többi kiterjesztés természetesen szintén klikkelhető, és a hozzárendelt program indul el.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük