Firefox Download Statusbar

Már megszokhattuk, hisz több böngésző is a kis külön ablakban nyitja meg a letöltésvezérlőjét. Ugye ide kerülnek azok a filek, amiket egy-egy oldalról töltünk le. Többnyire elég butácskák az alapból használt letöltésvezérlők, így ha valaki kicsit többet akar kicsikarni belőle akkor egy plugint (kiterjesztést) kell alkalmaznia. Az én tetszésemet a címben szereplő Download Statusbar nyerte el.

download statusbar

Ennek használatával teljesen megreformálhatjuk a firefox beépített letöltésvezérlőjét. Rövidebb letöltések esetén nem az idegesítő ablak ugrik fel, hanem diszkréten az alsó értesítési területen látszik, hol tart az aktuális letöltés. A letöltések aktuális állapota az állapotsorban jelenik meg. A kiterjesztés ezen kívül azt is megmutatja, honnan származik a letöltés, és hogy hová lesz mentve – ehhez elég az egérrel a állapotsor fölé állni. Újdonság többek között a színek megválasztásának és az állapotsor testreszabásának a lehetősége, plusz hogy a letöltést akár authentikációt igénylő oldalakról is tudja folytatni.

Az extension elérhető itt.

Categories: Informatika

1 Comment

  1. Használom én is, valóban jó kis kiegészítő.
    Nem tudom, hogy alapból hogyan van beállítva, de nálam pl a képek lementése csak 3 másodpercig marad ott a “tálcán”, mivel úgyis láttam már, “az adatokat (vizuálisan ugye) kiértékelte az agyam”, ezért kb fölösleges is, hogy tovább foglalja ott a helyet. Nagyobb felbontású képek mentésénél persze szükség lehet rá, hogy megnyissam a hozzárendelt programmal is a képet, de arra pont elég az a 3 mp, hogy ráklikkeljek.
    A többi kiterjesztés természetesen szintén klikkelhető, és a hozzárendelt program indul el.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Copyright © 2021 Xorp Blog Podcast

Theme by Anders NorenUp ↑

%d bloggers like this: