Minecraft: Story Mode – Episode 3: The Last Place You Look

Az eddigi Minecraft: Story Mode (Episode 1, Episode 2) részek után most itt a harmadik. Ennek fantázia címe: „Az utolsó hely ahol keresnéd”. Egy igazán érdekes és fantáziadús rész ez a mostani. Nézzük, én hogy élveztem.

Minecraft Story Mode 3

Eddigiekben

Az első rész hosszú és lassú volt. Felvezette nekünk a karaktereinket és kirobbantotta a bonyodalmat. Mire kezdett volna felpörögni, már véget is ért. A második ezzel ellentétben sokkal rövidebb volt, viszont megkezdhettük az igazi akciót. Meg kellett keresnünk az elveszett hősök egyikét. Mi dönthettük el kit, a másik meg „meg lett magától”. Ez a második epizód sokkal dinamikusabb és történéssel teli volt. Míg az első részben főleg apróbb dolgokban dönthettünk, a második részben a szerint, hogy kit akarunk megmenteni egy részét az elmesélhető történetnek látjuk a másodikat viszont nem. Nézzük, hogy is alakul ez a harmadikban.

2015-12-04_00022

A hiányzó negyedik

A harmadik epizód a hiányzó negyedik tag megtalálásáról fog szólni. Ő a negyedik hős abban a társaságban, akik már egyszer hőstettükkel megmentették a világot. Az eddigi bajnokok is speciális helyeken laktak, de Soren igazán rejtélyes. Hosszú út fog vezetni a megtalálásához, és olyan helyeken kell végigmenni, amire barátaink nincsenek felkészülve.

Természetesen meg fogjuk találni Soren-t is, de bejönnek a képbe az Enderman-ek. Egy elég fontos és különleges lény fajta, ami az erdeit játékban is elég sepciális. Nem szabad a szemébe nézni, mert akkor támad. Alap helyzetben pedig semmit nem csinál, csupán tetszőleges block-okat felkap és elvisz a helyéről. Ki fog derülni, hogy Soren és az Enderman-ek milyen viszonyban vannak és mint eddig mindig el fog szabadulni a pokol, aminek megint menekülés lesz a vége. Soren-nek viszont lesz más jelentősége is. A régi csapat megtalált tagjai biztosak benne, hogy ő birtokolja azt a hihetetlen bombát, ami képes lehet a Witherstorm-ot elpusztítani.

MCstory304

Harc a Witherstorm-al

A harmadik epizód lesz az első, amikor barátaink kénytelenek lesznek szembeszállni a Witherstorm-al. Hatalmas katarzis és csata fog kialakulni, ahol is mindenki belead apait anyait. A végkifejlet viszont mindenkit meg fog lepni. Olyan dolgok lesznek a csata kimenetelei, amiket én személy szerint nem vártam volna. Egy pillanatra megáll minden, majd olyan befejezést kapunk, hogy bár csak jönne már a következő!

Konklúzió

Számomra a harmadik epizód jobb volt mint az előtte lévő kettő. Az Enderman rész nagyon tetszett és a történet végén esedékes csata is nagy kerek szemekkel hagyott maga mögött. Az eddigi történéseket sejthettem, hisz mindenkit meg kellett találni. Most viszont, hogy mi lesz… Mikor derül ki az Order of the Stone csoport sejtelmes titka. Mi lesz a vége a Witherstorm-al történt csatának. A következő részből kiderül.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük