Minecraft: Story Mode – Episode 2: Assembly Required

Mondanom sem kell mekkora izgalommal vágtam neki a második epizódnak. Az első részben kibontakozott a bonyodalom, és megannyi apró rejtélyre került utalás. Persze számomra akkor is az maradt a kérdés, hogy „Ki az az Ivor?”. Persze ez még csak a második epizód, nem derülhet ki minden már most! Nézzük, milyen is a Minecraft Story Mode Episode 2, azaz a Assmebly Required.

minecraft-storymode2

Döntések súlyai

Az első részben nem igazán figyeltem meg olyan részt, ahol a döntésünk igazán kihatással lett volna az elénk terülő történetre. A második rész viszont egy, az első rész végén bekövetkezett döntésen fog alapulni. Konkrétan arra, hogy mi melyik hőst akarjuk megkeresni. Ennek a hatására a játék, teljesen más sztorit fog bemutatni, a másikról pedig lemaradunk. Természetesen nem kell aggódni, az egész történetre nem fog kihatással lenni ez a döntés, viszont a játékidő felét így is befolyásolja.

Még több akció!

Nem tudom, hogy az előző rész volt lassú, vagy ez gyors, az viszont biztos, hogy sokkal pörgősebb és akcióduósabbnak tűnt a második rész az elsőhöz viszonyítva. Több harc, menekülés, új ember és konfliktus. Talán pont a több és izgalmasabb kaland miatt a ez a rész viszont, nagyon rövidnek tűnt. Ha az előző részre azt mondtam, hogy 2 órát igényelt, ez a mostani egy óra alatt kivégezhető. Tipikusan azt éreztem, hogy „Pont mire izgalmassá vált…”.

Ajánlom?

Én továbbra is azt mondom, hogy ez a játék nem Minecraft. Ez egy Telltale játék, amiben egy Minecraft világ alkotta világban lehet követni a történetet. Ha valakinek az első epizód tetszett, az szerintem a rövidsége ellenére is élvezni fogja a másodikat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük