Képregény: Star Trek: TNG/Doctor Who: Assimilation

Már gyerek korom óta követem a Star Trek univerzumának történeteit, és jó pár éve Doctor Who fanatikus is lettem. Minden esetre sose tudtam volna ezt a két történetet összemosni magamban. A Doctor természetesen azért olyan brilliáns, mert nem korlátozza se idő, se tér így tetszőleges vad kalandokba is bele lehet őt szőni. Na de a csillagflottával összeengedni? Vagy csak nekem kicsit bizar?

doctor_tng1

Az Alap történet

A képregény a felvetezésben mindkét világot a maga medrében vezeti fel. Doctor és a Pondok éppen menekülnek, a Föderációt pedig megtámadja a Borg. Persze a Doctor „véletlenül” az Enterprise csillaghajón köt ki, és gyorsan kiderül az is, hogy össze kell fogniuk, mert a gonosz Cypberman-ok a Borgokat meghódítva akarnak világuralomra törni. Ezt pedig nem hagyhatják.

Beindul az időben utazás, és harc, hogy mindkét univerzum jövőjét megmentsék.

doctor_tng2

Összegzés

A képregény 8 epizódból áll, így könnyen túlteheti magát minden érdeklődő. Sajnos csak angol nyelven találtam meg, de teljes mértékben élvezhető, ha az ember sok Star Trek epizódot nézett, és ismeri a terminológiáját. Ennek ellenére a történet nem nyűgözött le. Kicsit sablonos, a Doctor-tól elvárt csavaros fordulatoktól mentes.

Aki, olvasásra adja a fejét, az ne várjon nagyon sokat, és akkor nem fog csalódni. Amennyiben valaki hasonló képen mint én, szereti mindkét univerzumot, akkor érdemes egy kis időt szánni arra, hogy ezt is letudhassa.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük