Már gyerek korom óta követem a Star Trek univerzumának történeteit, és jó pár éve Doctor Who fanatikus is lettem. Minden esetre sose tudtam volna ezt a két történetet összemosni magamban. A Doctor természetesen azért olyan brilliáns, mert nem korlátozza se idő, se tér így tetszőleges vad kalandokba is bele lehet őt szőni. Na de a csillagflottával összeengedni? Vagy csak nekem kicsit bizar?

doctor_tng1

Az Alap történet

A képregény a felvetezésben mindkét világot a maga medrében vezeti fel. Doctor és a Pondok éppen menekülnek, a Föderációt pedig megtámadja a Borg. Persze a Doctor “véletlenül” az Enterprise csillaghajón köt ki, és gyorsan kiderül az is, hogy össze kell fogniuk, mert a gonosz Cypberman-ok a Borgokat meghódítva akarnak világuralomra törni. Ezt pedig nem hagyhatják.

Beindul az időben utazás, és harc, hogy mindkét univerzum jövőjét megmentsék.

doctor_tng2

Összegzés

A képregény 8 epizódból áll, így könnyen túlteheti magát minden érdeklődő. Sajnos csak angol nyelven találtam meg, de teljes mértékben élvezhető, ha az ember sok Star Trek epizódot nézett, és ismeri a terminológiáját. Ennek ellenére a történet nem nyűgözött le. Kicsit sablonos, a Doctor-tól elvárt csavaros fordulatoktól mentes.

Aki, olvasásra adja a fejét, az ne várjon nagyon sokat, és akkor nem fog csalódni. Amennyiben valaki hasonló képen mint én, szereti mindkét univerzumot, akkor érdemes egy kis időt szánni arra, hogy ezt is letudhassa.