Solar Walk 3D

Az esti égbolt látványa engem is mindig lenyűgöz. Megannyi csillag, amiről igazából nem tudok semmit. Hajlamosak vagyunk elfelejteni, mekkora ismeretlen táj is vesz minket körbe, és semmi más nem érdekel minket mint a körülöttünk lévő mindennapi problémák. Ez az alkalmazás abban segít, hogy kicsit megismerjük a naprendszerünket, és minél több információt gyűjtsünk össze róla.

solarwalk0

Az alkalmazás indulása után már is megelevenedik előttünk a naprendszer. Persze nem egy szabad kamerával téblábolunk majd az űrben. Bizonyos objektumokat választhatunk ki. Miután kiválasztottunk valamit, ezek után e körül tudunk egy ujjal forogni, illetve két ujjal közelíthetünk és távolodhatunk.

Amennyiben megjelenik lent, középen egy információs ikon, akkor rákattintva további információkat kaphatunk a kiválasztott elemről. Bolygó esetén a történetét, felfedezését, illetve a méreteit és egyéb paramétereit.

Bal lent található egy nagyító. Erre kattintva jelenik meg az összes elérhető elem. Bolygók, holdak, műholdak, és egyéb fontos űrbéli elemek.

solarwalk2

Természetesen nem csak céltalanul keringhetünk az űrben. Vannak előre felvett videós oktató anyagok, amik bemutatják pontról pontra a bolygókat, illetve bolygókról és küldetésekről is. Több küldetést is indítottak az űrbe. Mindről részletes információt gyűjthetünk össze.

Nagy képernyő

Természetesen ezek az élmények nem egy iPhone-n mutatnak a legjobban. Még az iPad sem adja vissza teljes mértékben azt a hatást, amire talán szükség lenne. Viszont az alkalmazás képes arra, hogy AirPlay technológiával egy TV-re kitegye a képét a Solar Walk-nak. SŐT! Ugye az űr nem két dimenziós, ezért egy 3D képes TV-vel, képes 3D-s képet kiküldeni. Így a 3D képes TV és szemüveg segítségével valóban látványos módon élvezhetjük a látványt!

solarwalk3

Az alkalmazás sajnos fizetős, de a pár száz forintot szerintem megéri. A folyamatos frissítések miatt mindig van benne új feledezni való, új videó, vagy új elemek. Mindenkinek csak ajánlani tudom, aki egy kicsit is érdeklődik az űr iránt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük