Képregény: League of Extraordinary Gentlemen Vol2

Az első kötetről már írtam itt. Most pedig túltettem magamat a második köteten is. Azt kell, hogy mondjam a második kötet mindenképp új fordulatokkal teli. Teljesen!

Előzmények

Ha valaki nem ismeri az első kötetet, akkor pár részben felépíteném a történetet. Az előző részben létrejött egy csoport, amiben minden féle speciális tudással vagy képességgel rendelkező tagok vannak. Az előző rész kicsit sablonos volt, mert egy rejtély miatt, de az egész arról szól, hogy jön létre a csoport. Majd a végén természetesen egy kicsit megdöbbentő módon meg is oldják a rejtélyt.

League_of_Extraordinary_Gentlemen_Vol2_1

Támad a Mars!

Az első döbbenet ami ért, hogy az új kötet a Marson kezdődik. A Mars, ahol egy ismeretlen nagy harc zajlik, ahol az egyik fővezér épp Gulliver. A harc végén a Marsot megszálló gonosz erők elindulnak a Föld ellen.

Innentől viszont a Földön fog az egész történet zajlani. Természetesen hőseink is érdeklődésüket fejezik ki az először csak hatalmas meteorinak titulált idegen tárgy iránt. Majd amikor a támadás megindul, és sorra buknak el a katonák, akkor be kell vetni hőseinket is.

Persze saját erejükből nem tudnak felülkerekedni az invázión, és titkos fegyverekhez kell folyamodniuk.

League_of_Extraordinary_Gentlemen_Vol2_2

Összegzés

A hat epizódból álló kötet nagyon új hangulatot áraszt. Alapból a Marsi invázió egy nagyon izgalmas téma. Másrészt a második kötet tele van nyílt szexualitással, és rengeteg brutális erőszakkal. A karaktereink kinyílnak, és gyengeségeiket, és emberi, megvetendő oldalaikat is megismerhetjük. Számomra letehetetlen volt ez a hat képregény. Talán pont azért, mert nem erre készültem, és nagyon kíváncsi voltam, hogy ebből mit lehet kihozni. Sok dolog nyitott maradt és megannyi pedig gyökerese megváltozott. Mindenképp érdemes elolvasni, ha valakinek tetszik ez a világ.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük