Flightradar24

Egy speciális dologról akarok írni. Alapvetően ez egy szolgáltatás, ami elérhető webes formátumban. Ezen túl alkalmazásként letölthető iOS és OSX app-ként is. Maga a szolgáltatás viszont pofon egyszerű. Nyilvánosan elérhető minden (nem katonai) repülőgép repülési információja. Azaz, mivel minden információ elérhető, egy egyszerű térképen ki is rajzolható.

A weboldal

Teljesen ingyenesen, minden információhoz korlátozás nélkül hozzáférhet bárki, aki megtekinti a http://www.flightradar24.com oldalt.

flightradar24_1

Az információk folyamatosan frissülnek. Így mozogni is látjuk a gépeket. Persze bármelyik repülőre rábökhetünk. Ekkor részletes információkat kaphatunk magáról a gépről, és kirajzolódik a térképen, honnan és hova tart.

A weboldal nagyon ötletesen van felépítve, megoszthatjuk az információkat, kereshetünk chatelhetünk a többiekkel.

Az alkalmazások

flightradar24_2

Természetesen az alkalmazások is ezeket a funkciókat fogják tudni. Mindegyik alkalmazásból elérhető egy ingyenes LITE verzió és egy fizetős PRO verzióban is. A Lite verzióban alapvetően a térképen láthatjuk a gépeket, és lekérhetjük melyik járat. A PRO verzióban viszont részletes információkat kaphatunk a gépről, figyelmeztetéseket és követéseket állíthatunk be.

flightradar24_4

Az alkalmazás szinte minden platformra elérhető. iOS, OSX, Android, Windows Phone. Aki egy kicsit is érdeklődik a repülőgépek iránt, és a nemzetközi légi irányítással kapcsolatban, annak érdemes alkalmazás lehet.

flightradar24_3

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük