Time Track Pro

Már sok írásomban jeleztem, hogy én a statisztikák és a számok rabja vagyok. Amit lehet próbálok mérni és kielemezni. Rengeteg olyan program létezik régóta, ami bizonyos dolgokat mér, és kielemez. Viszont a Time Track Pro-t azért kezdtem el használni, mert képes alkalmazásokon belüli használatot is kinyerni és elemezni.

A program telepítés után a háttérben fog futni és semmi más dolgunk nincs, mint belépésnél automatikusan induló alkalmazásként definiálni. Ezek után ő a háttérben dolgozik és gyűjti az információt.

Akármikor érdekel minket, hogy mégis mennyi időt töltünk gép előtt és akkor is milyen alkalmazásokat, és milyen dokumentumokon dolgozunk, elég csupán a fenti részen rákattintanunk a kis vonalzót ábrázoló ikonra, és egy report-ot lekérnünk. Ilyenkor jelenik meg egy ablak, ahol napi, havi és éves információkat kaphatunk:

timetrackpro1

A Time Tracker Pro rengeteg alkalmazást és azok hihetetlen mennyiségű dokumentumát támogatja. Ezeket természetesen tetszés szerint kikapcsolhatjuk, vagy bekapcsolhatjuk. Ami fontos, a webes statisztikák esetében tudunk felvenni oldalakat, amiket nem szeretnénk ha az alkalmazás mérne.

timetrackpro2

Összegzés

A Time Track Pro nagyszerű arra a célra, hogy minden féle extra aktivitás nélkül kimutatásokhoz jussunk a gépen folytatott tevékenységünkről. Sajnos hiányzik belőle az a funkció, hogy az aktivitásokat projectekhez rendelhessük, és ezáltal magunk rendszerezhessük az aktivitásunkat. Plusz extra lenne, ha ezek után a különböző aktivitásunk, amit projectekhez rendelünk szinkronizálódna a Calendar alkalmazásba is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük