Képregény: DC Universe Online Legends

A DC Universe egy online Multi Player játék. A DC képregény világára épül, ahol Superman, Batman, Flash, és megannyi karakter érhető el. Magával a játékkal nem kívánok olyan sokat foglalkozni. Akit az (is) érdekel, annak ajánlom ezt a cikket. Az biztos, hogy a játék trailerét érdemes megnézni, engem is ez fogott meg, és emiatt kezdtem el a képregényt is olvasni.

A Trailer

Akkor mielőtt rátérnék a képregényre, szerintem mindenki tekintse meg a trailert:

Az alap történet

Anélkül, hogy túl sokat árulnék el megpróbálom az alap helyzetet felvázolni. A fő gonosz szerepét Brainiac fogja betölteni. Annyi világ leigázása után, és ezeknek a tudásának összegyűjtése után végül a föld ellen indul. Brainiac már bukott el a Föld ellen többször is, ezért lepaktál Lex Lutorral, aki végül le tudja győzni az Igazság Ligáját, és megöli Superman-t.

DCUniverseOnlineLegends1

Persze a fő gonosz ezek után már nem foglalkozik semmivel, és Lex Lutor-al kötött paktumát is felbontja. Ekkor Lex elkeseredésében az időutazáshoz folyamodik, hogy a múltban figyelmeztetni tudjon mindenkit arra, ami közeleg.

A képregényről

A képregény 26 részből áll. Ez öleli fel az egész történetet. Élvezetes és szépen rajzolt képregény, rengeteg fordulattal. Én magam egy könnyed képregényt vártam, na ez minden viszont, csak nem könnyed olvasmány. A történet végig iszonyatosan nyomasztó. Ideges emberek, viták, harcok, ahol folyton valamilyen veszteség ér valakit.

A nyomasztó hangulat egy dolog, de a történet hamar elkezd bonyolódni. Több idősík, mindenkiből kettő van, egyik most történik, a másik régen. Vannak visszaemlékezések. A történet végére számomra totális káoszt okozott, mikor a jövőbeli karakterek a múltba kerültek, a múltbéliek a jövőbe, ezek találkoztak, cselt szőttek.

DCUniverseOnlineLegends2

Úgyhogy bonyolult ez. A képregény angol nyelve se segített sokat a komplikált történetvezetéshez. Ennek ellenére egy nagyon élvezetes időtöltés tud lenni, viszont annak, aki nem könnyű olvasmányt keres.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük