Képregény: Avengers vs. X-Men

Az elmúlt hetekben, nem igazán volt időm sem, kedvem sem hosszú olvasmányokba bonyolódni. Olyan rövidebb könyvet, ami felkeltette volna az érdeklődésemet, nem találtam. Ekkor akadtam rá az elektronikus képregényezésre. Technikai részről írtam is már róla, itt. Az egyik első képregény, amiből iPad-en alkalmas verziót készítettem az a Avengers vs. X-Men volt.

Avengers és X-Men

Mindkét képregény sorozat saját történetet és saját karaktereket mesél el. Az Avengers, vagyis Bosszuállók sorozat, már maga egy csoportosulás, melyben különálló, saját képregény történettel rendelkező szuperhősök csoportosulnak, hogy együtt mentsék meg a világot. A bosszúállók csapat vezére Amerika Kapitány, egyik legfontosabb barátja és segítőtársa pedig Tony Stark, azaz Iron Man.

A másik történet az X-Men, ahol a világban felbukkanó, mutáns emberek csoportjával ismerkedhetünk meg. Egyik része meghódítaná az emberiséget, és csak haraggal tekintenek az átlagos személyekre. A másik része inkább háttérbe vonul, és próbál az emberiség segítségére lenni, és egy csendes szimbiózist kialakítani.

Jó magam nem voltam sosem nagy képregény olvasó. A rajzfilmekből és filmekből ismertem meg a különböző hősök történetét. Ha valaki hasonló előképzettséggel áll neki ennek a képregénysorozatnak, úgy sok érdekességgel fog találkozni.

Főbb karakterek nem haltak meg, mások megtörtek, egyesek között elmúlt a konfliktus, mások között pedig kialakult. Persze számomra új karakterek is tűnnek fel, akiknek a történetét előző képregényekből lehetne megismerni.

A közös történet

Az Avengers vs. X-Men az én véleményem szerint egy olyan X-Men képregény, amibe belecsatlakoznak az Avengers hősök. Az X-Men társaság megannyi viszály és kaland után ketté bomlott. Egész addig tudja mindenki élni az életét, amíg egy mágikus erő a FŐNIX fel nem tűnik, és kezd a föld felé közeledni. Mindenki tudja, hogy a Főnix egyetlen emberhez jön, egy fiatal lányhoz. Őt akarja mindenki saját módja szerint biztonságba helyezni.

Ebből hihetetlen sok erőszakos harci helyzet alakul ki. A képregény 12 részen át taglalja ezt a konfliktust, miközben a meghökkentőbbnél, meghökkentőbb fordulatokat vesz a történet. A helyzet akkor kezd csillagháborús magaslatokba lendülni, amikor a Főnix megérkezik. Ugyanis a Főnix, olyan dolgokat fog beindítani, amikre senki sem volt felkészülve.

Összegzés

A 12 rész alatt a egyre inkább nyomasztóbb és misztikusabb mélységekbe kezdett a történet merülni. A képregényeket, eredeti angol nyelven olvastam. Meglepetésemre, az én hunglish nyelvtudásommal is teljes mértékben értelmezhető volt a történet. Nagyon mély beszélgetésekre nem kell számítani, a sajnálkozáson, és a csatakiáltásokon túl.

Akár mennyire is sokszor zavaró volt már a történet, összességében én élveztem. Az egészet le lehet tudni egy délután alatt, aki viszont el akarja húzni, annak elegendő egy negyed órát szánni rá minden nap.

A képregények ára elég borsos sajnos, nem a magyar piacra találták őket ki. Még elektronikusan is a darabja 4$. A jó hír, hogy elektronikusan és papír alapon ugyan úgy be lehet szerezni őket.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük