Egy korszak lezárul felmondok a SEI-nál

Igen, haza érkeztem és kemény döntéseket kellett meghoznom. Hisz sok kollégámmal együtt az SEI volt számomra az első és igazi munkahely. Az első olyan hely, ahol azt mondhattam, hogy meg voltam normálisan fizetve és emlett olyan projecteken és körülmények között dolgozhattunk, ami irigylésre méltó sokak szemébe. Viszont mindennek aminek kezdete van véget is kell érnie, így jött el az én utolsó napom is az SEI-nál.

Egész pontosan 1 év 1 hónap és 4 napot töltöttem a SEI keretein belül. Hogy mi mindent tanultam, és mi mindenhez kellett felnőnöm azt el se tudom sorolni.

Már csak az, hogy a munkatársaim is a világ legkülönfélébb helyeiről származtak. Brazíliától egészen Kínáig sok-sok nemzet képviseltette magát a csapatban, mégis jól megértettük egymást.

E mellett a BMW-nek dolgozni nem kis presztízs, és tapasztalatot jelentett és fog jelenteni a jövőben is számomra.

De persze az igazán ütős, és felülmúlatlan, hogy az egy év alatt félévet tartózkodtam Münchenben, a BMW-nél dolgozva, kiközvetítve.

Én mindig egy éves tervekben gondolkozom, így most eljött az idő, hogy továbblépjek, és technikailag fejlesszem magam, olyan nagy rendszereken dolgozzak, amire itthon nem lenne lehetőségem. Olyan informatikai rendszereket láthassak, tanulhassak, amikre amúgy nem lenne pénzem, és persze megfelelő felhasználói közösségem sem.

Szóval egy nagy időszak zárul le az életembe, nem könnyű csak úgy túllépnem rajta, de a változás szükséges, és minden aminek kezdete van, vége is van.

Egy korszak lezárul felmondok a SEI-nál” bejegyzéshez 9 hozzászólás

 1. Persze, direkt fogalmaztam ilyen burkoltan. :) Mert bar felmondtam de az utolso munkanapom utan egybol munkaba altam, szovel ez inkabb atizgaolasnak tekintheto.

  Ugy volt, hogy rogvest utana irok az uj melorol. Csak megcsusztam! :)

  De potolni fogom a hianyossagokat, csak muncheni hazautazas miatt sokminden ellepett most, nemsok idom van.

 2. Invitalni invitaltak ahhoz a ceghez is. Bar konkretan nem o hanem a fonoke, aki nekem szinten a SEInel volt kollegam. Csak mivel ecceru technikusi resource pozicion tul nemtudtak nekem ajanlani, es fizetesben is kevesebb lett volna mint amit most kapok, egy kellemes beszelgetesen tul mast nem zavartam nalluk.

  Igerem ma mindenkepp elszanom magam es leirom az uj munkahelyemrol amit lehet. :)

 3. Kimutatások szerint az ember infó területen átlag 3-5 évente vált.
  Ezért kicsit furának tartom az „1 éves periódusban gondolkozom” kijelentést, de te tudod. Majd a harmadik ilyen munkahelyváltás után rákérdez az interjúztató, hogy „és miért évente vált munkahelyet?”.

  Remélem a blog ezentúl ismét kicsit felpörög, több kocka dolog lesz benne :D

  Majd írj az új melóról!

 4. Igazabol en leszarom a kimutatasokat :) Az egy eves periodust meg alapvetoen felreerted. Ez nem azt jelenti, hogy 1 evente otthagyok csapot papot, hanem 1 ev az amivel en ugy vagyok, hogy altalaban igyekvo tipus vagyok, vagy elsajatitottam mindent amit lehetett, vagy ha igazan semmit nemtudok felmutatni, akkor meg nem is nekemvalo.

  Ergo az egy ev nallam elszamolasrol es tovabbi torekvesekrol szol, ami jelenesetben megkovetelte a cegvaltast is, ambar poziciot is valthattam volna, de ez jobban erdekelt.

  Tolem minden interjumon megkerdezik miert valtok melohelyet, es tobbnyire mindenhol ugyan aztmondom. Azert mert mar mindent megtanultam amit ott lehetett, es tobbet akarok mert szerintem tobbre vagyok erdemes.

 5. No offense, de :
  1. nalunk 1, masfel ev a betanulas, hogy kezsegszinten menjen a melo ;)
  2. ha nekem azt mondana egy interjuztatott, hogy „Azert mert mar mindent megtanultam amit ott lehetett, es tobbet akarok mert szerintem tobbre vagyok erdemes.” akkor mondanam neki, hogy koszonom, majd jelentkezunk. Es felvennek mast.
  Szerintem meg el benned a suli beidegzodes ;) En nem azert jarok munkaba, mert folyamatosan ujat akarok tanulni, hanem azert, mert az amit csinalok erdekel, es azt profi szinten akarom vegezni.
  Munkaba nem tanulni jar az ember, es nem all arreb ha mar minden tud. Alapvetoen.

  Persze ettol meg lehet ez az ars poeticad, de 30 felett majd kicsit maskepp kell gondolkozni ;)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük