Új munkahely: ROC Hungary

Ahogy előző postomban írtam, felmondtam a SEI-nál. Persze nem lettem munkanélküli, elkeseredett szegényember. Oka volt a felmondásnak, méghozzá hogy átpártoltam a cégcsoport egy másik cégéhez, az ROC-hoz.

A felmondásom hátterében az állt, hogy meguntam az egyszerű technikusi posztot, amikor akkor kerül ki a kezemből egy ügy, amikor épp érdekes lenne.

Úgy értékeltem, hogy az egy éves SEI-s tapasztalatok nagyon szépen mutatnak az önéletrajzomban, de a tényleges, mély, és kiterjedt IT tudás, amire mindig is törekedtem, na az hiányzik még nagyon.

Ezért úgydöntöttem ezirányba kezdek el nézelődni. Olyan állást kerestem, ahol nagy, vállalati szintű kiszolgáló rendszerekkel dolgozhatok, mint software, mint hardware szinten.

Sajnos eljön minden igyekvő admin életében, amikor saját maga már nem tudja megfinanszírozni, azokat a „nagy”rendszereket, amik érdekelnének. Másik részről nézve pedig felesleges is lett volna, hisz ki használta volna ki ezeket?

Így jött az ROC. Az ROC, egy másik leányvállalata a YGOMI cégcsoportnak, ugyan úgy, ahogy a régi munkahelyem, az SEI is. Gyakorlatilag a két cég egy épület, más-más szintjén található, így nagyon nem kellett tévejegnem a kezdetkor.

Magáról a cégről azt érdemes tudni, hogy kifejezetten fejlesztésekkel foglalkozik, és az egyik legnagyobb partnere egy világhírű gyorsétteremlánc. Azt nem tudom miért nem lehet publikus, hogy melyik, de ami szabály az szabály, minden esetre nem nehéz kitalálni hogy melyik, segítek nem a PizzaHut. :)

Szoval az itteni munkakörömről pár szót. Ha egyszerűen és viccesen akarnék fogalmazni, azt írhatnám: „uralni a káoszt”. :) Gyakorlatilag pedig segíteni a tesztelőetk és a fejlesztőket munkályuk elvégzésében.

Ez alapvetően két általános feladattal jár. Az első a meglévő és fix kiszolgáló gépek és szervizek karbantartása és felügyelete, a másik pedig a fejlesztéshez szükséges, teszt és demo rendszerek előkészítése és managelése. Ezen felül pedig gyakorlatilag minden, amit egy 80 fős társaság nem tud technikailag megoldani. :)

Sajnos nem egy System Administrator lettem, ergó egy csapat része, ahol elleshettem volna a szokott munkamenet mellett sok hasznosat, hanem A System Administrator lettem, akinek az itthagyott elég kusza dolgokat kell átlátni és helyrerakni.

Sajnos sok dolog van, amit életemben nem is hallottam előtte, más dolgokról csak olvastam, de próbáltam a tudtukra adni a srácoknak, hogy ebbe nekem bele kell rázódnom. Eddig nagyon kedvesen és segítőkészen álltak hozzám.

Így kezdődik el egy új korszak az életemben.

Új munkahely: ROC Hungary” bejegyzéshez 5 hozzászólás

  1. sok sikert, kitartast!
    elobb-utobb atlatod a kaoszt, es te leszel a cegnel elet es halal korlatlan ura :D
    utana majd jon a helyesiras elleorzo megismerese :P
    csak vicc volt, de szivesen korrekturazlak tovabbra is ha igeny van ra :D

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük