Dmitry Glukhovsky: Metro 2034

A Metro 2033 nem csak sikerkönyvnek mondható, hanem saját világot és univerzumot is termett a történet. Napjainkban a csapból is a zombis filmek folynak, amik megannyi módon törölték már el az emberiséget a föld felszínéről. Mégis tudott jönni egy új történet, ami képes volt valami újat mutatni. Szerény személyem is nagyon élvezte az előző könyvet, így kicsit megkésve, de nagy várakozásokkal teli estem neki ennek folytatásnak.

Hunter története

Aki az első könyvet olvasta, az tudja ki a Hunter. Az első történetben felbukkanó, nagyon erős és jellemes karakter, aki hirtelen eltűnik és semmit sem tudunk róla. Na, a Metro 2034 az eltűnt Hunter-rel foglalkozik. Természetesen nem attól a pillanattól fogva, ahol elvált az előző történettől. Ebben az új cselekményben csak úgy feltűnik, és az olvasó egyből tudja, hogy valami fontos történt vele. Valami nagyon fontos, ami a ebből az új könyvből ki fog kiderülni. Nem csak az új kiadás címében ugrottunk egy számot, a történet egy évvel a másik után játszódik. Bár az előzményben rengeteg kritikus dolog történt, ez nem fogja felkavarni a metró lakóinak hétköznapjait. Engem már-már bosszantott, hogy néhány bagatell hivatkozástól eltekintve, semmilyen hatása nem volt az első történetnek erre a másodikra.

A cselekmény során most is rengeteget fognak utazni hőseink a metró vonalán. Szerintem sokkal kevesebbet, mint az előző könyvben, de mindenképp eleget ahhoz, hogy megannyi új dolgot tudhassunk meg a sötét, labirintus világról. Külön öröm számomra, hogy ebben a könyvben felbukkan egy rejtélyes és misztikus hely, ahol elvileg az emberiség megmaradt és ott, elszigetelve őrzik a világ megmaradt szépségét és értékeit.

Összeségében kicsit sem azt kaptam, amit vártam. Elolvasás után sem tudnám igazán elmesélni mit is olvastam. Mi történt egyáltalán és miért. Nagyon sok tényszerű dolog mellett úgy érzem a második könyv sokkal inkább a karakterépítésről szólt, és valami misztikus dolog bevezetéséről. Személy szerint én örülnék ha lenne további történet, ami tovább építené a már megismert univerzumot, és ebben az esetben ez a második könyv is jobban helyet találna az én fejemben.

Hivatalos Ismertető

metro2034

Kiadó:EURÓPA KÖNYVKIADÓ KFT.
Oldalak száma:270
Borító:PUHATÁBLÁS, RAGASZTÓKÖTÖTT
Súly:350 gr
ISBN:9789630793032
Nyelv:MAGYAR
Kiadás éve:2014
Fordító:Bazsó Márton

2034. Több mint húsz évvel az utolsó háború után az egész világ romokban hever. Moszkvában a túlélők a metróban, a föld legnagyobb atombombabiztos óvóhelyén húzzák meg magukat. Az egyik periferikus állomást, a Szevasztopolszkaját borzalmas mutánsok fenyegetik, s egyszer csak megszakad az összeköttetés a többi állomással – így pedig, lőszer nélkül halálra vannak ítélve. A titokzatos Hunter és az öreg Homérosz, aki egyre csak egy új eposz megírásáról álmodozik, elindul, hogy kiderítse, mi történt. S miközben lélegzetelállító kalandok során csapnak össze hol a metró szörnyeivel, hol a felszíni világ romjai között élő rémséges lényekkel, hőseink akikhez a szerelmet kereső Szása, a száműzetésben felnőtt szép fiatal lány is csatlakozik, egyre mélyebben gondolják át e torz világ értelmét és a föld alá bújt, nyomorult emberiség rendeltetését. Dmitry Glukhovsky 1979-ben született; újságíró, tévés műsorvezető és az orosz populáris irodalom legnagyobb sztárja. A Metró 2033 és folytatása a világ számos országában bestseller lett, és a két regényből népszerű számítógépes játék is készült. kevesebb

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük