Agatha Christie – Három vak egér

Sikeresen túl vagyok a második hangoskönyv élményemen is. Agatha Christie Három vak egér című írását hallgattam végig. Az írónőt még a Poirot történeteiről szerettem meg, és bár nem minden írása ér aranyat, ennek ellenére engem mindig jól tudnak szórakoztatni a krimijei.

A hangoskönyv maga

A hangoskönyv maga 2 óra 45 percnyi élvezetet tartogat nekünk. Ez 23 különböző fejezetre tagolódik. Csankó Zoltán olvassa fel a történetet, és azt kell, hogy mondjam páratlanul jól teszi a dolgát. Több férfi és női karaktert is meg kell személyesítenie, és minden helyzetben egyedivé sikerül tenni az előadását a hangjátékával. Nem kell persze semmilyen hasbeszélésre, vagy hangutánzásra gondolni, olyan apró, de mégis karakteres módon olvassa fel a szereplők mondatait, hogy számomra mindig egyértelmű volt ki is beszél.

kos_haromvakeger

A történet

A történet maga egy igazi krimi. Haláleset történik, majd egy messzi kies fogadóban ragad egy csomó idegen ember. Gyorsan kipattan a tény, hogy valaki közülük gyilkos, és a többieknek félelemre van okuk. Egy régi, sérelmet megbosszulandó akar leszámolni emberekkel a titokzatos gyilkos. Ahogy az lenni szokott mindenki gyanúsnak tűnik, és ahogy kezd eluralkodni a félelem, már senki sem bízik senkiben. Számomra a történet egy rövid krimi volt, nagyon nagy csavarok nem voltak benne, cserébe egy kellemes történetet élvezhettem végig.

three-blind-mice-music

Hivatalos Ismertető

Egy téli napon a kis vendégfogadóba egymás után érkeznek a vendégek: a kócos, vörös hajú, epezöld kockás nyakkendőt viselő, kaján vigyorú walesi fiatalember, Christopher Wren; az agresszív, parancsoláshoz szokott és a kákán is csomót kereső, zord külsejű Mrs. Boyle; a katonás eleganciájú, keménykötésű, magáról semmit el nem áruló Metcalf őrnagy; és a pipiskedő, a hölgyeket szatír módjára vizslató külföldi, Mr. Paravicini. A panziót vezető újdonsült házaspár, Giles és Molly Davis a nagy munka közepette tán észre sem veszi, milyen különös alakok szálltak meg náluk. Azután az intézményt egy hatalmas hóvihar elvágja a külvilágtól. Ám az aggodalom akkor hág a tetőfokára, amikor a rendőrség embere mégis eljut a vendégházba. Az ifjú Trotter őrmester ugyanis azért tette meg ezt az emberpróbáló utat, hogy beszámoljon az egybegyűlteknek egy-két napja történt gyilkosságról, s hogy közölje, a tettes itt van, és újból ölni készül…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük