Agatha Christie – Gyilkosság a csendes házban

Újabb hangoskönyvön estem túl. Most Agatha Christie-től egy Poirot írást választottam. A Gyilkosság a csendes házban című könyvét. Kíváncsian vártam, mit is tartogat számomra a írónő, de kicsit csalódnom kellett.

A hangoskönyv

A hangoskönyv 1 óra 13 percnyi tartalmat tartogatott számomra. A felolvasó Balázs Péter volt. Sajnos valahogy Péter nem tudta számomra különlegesen átadni a történetet. A felügyelő és Poirot sorai nem tudtak olyan egyértelműen elvállni, ezért sokszor bizonytalan voltam, ezt most ki is mondta. A történet minden féle egyéb, apró hangelemektől is mentes volt, így sajnos számomra sablonosan hatott.

316152130a

A történet

Maga a történet érdekes, sokszor elmosolyogtam magamat a belga detektív stílusán. Jelen esetben egy kérdéses öngyilkosság – gyilkosság-ot kell kinyomozniuk. Poirot már az elején nagyon furcsa bűnjeleket fedez fel, amik nem hagyják nyugodni. Természetesen néhány kihallgatás után a magándetektív tökéletesen átlátja az ügy részleteit és leleplezi az a mögött álló személyt.

A hivatalos ismertető

Mrs. Alen holttestére barátnõje, a fiatal és elegáns Miss Penderleith talál rá. Úgy tûnik, hogy Mrs. Alen önkezével vetett véget életének, hisz minden nyom erre utal, ám a dolgozószoba kulcsának hiánya és az, hogy az ajtót belülrõl zárták be, kétséget ébreszt Japp felügyelõben, ezért bevonja az ügybe Poirot-t is. Az áldozat múltjának kutatása során, minden nyom Eustace õrnagy felé mutat, aki már hosszú ideje zsarolta az áldozatot. Egyedül Poirot képes arra, hogy a látszólag bonyolult és kusza szálakat kibogozza, és megmentsen egy ártatlan embert a bitófától.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük