Sophos Home – Központi Vírusvédelem

Egy viszonylag új témába szeretnék beleugrani. Ez pedig a vírus és egyéb IT rendszerünkre káros károkozók elleni védelem. Amióta létezik elektronikus rendszer, azóta akarják emberek feltörni, uralni, és adatokat lopni belőlle. Régebben célzottan, manapság a világot pásztázva próbálnak bizonyos emberek (és szervezetek) ismert vagy épp ismeretlen hibákat kihasználva betörni a rendszerünkbe. Vannak akik hisznek benne, mások esküsznek rá, hogy ők semmi olyat nem tesznek (warez / pornó oldalak) ahonnan vírus származhat, így védekezni sem kell ellene. Én a szüleim esetében régóta bajlódom ezzel a feladattal. Most arról szeretnék beszámolni, hogy jelenleg milyen megoldást vezettem be és miért.
„Sophos Home – Központi Vírusvédelem” olvasásának folytatása

Lux Delux – A modern rizikó

Mindig is imádtam a tábla játékokat. Ennek ellenére számomra a táblás játékok egyenlőek voltak azzal, hogy egy kijelölt pályán végig kellett menni az egy darab bábummal, és a különböző mezőkön valami egyedi dolgot csinálni. Más filozófia nem igazán volt jellemző nálam. A rizikót, mint táblás játékot ismertem, de valami nagyon bonyolult dolognak tűnt. Térkép, sok bábú, kártya! Ezért úgy voltam vele, hogy én ezt sose fogom megérteni. A napokban viszont jött egy program és mindent megváltoztatott.
„Lux Delux – A modern rizikó” olvasásának folytatása

Minecraft: Story Mode – Episode 4: A Block and a Hard Place

Karácsonyra időzítették a Minecraft Story Mode 4. epizódját, az „egy Blokk és egy Kemény Hely” címmel. Az előző rész elég epikusan ért véget. A Witherstorm-al való ütközet végén előkerült az elveszett Gabriel, viszont nem emlékezett semmire. Amikor pedig minden békésnek tűnt, akkor indult az egész bonyodalom előrről. Sőt! Megtriplázva.
„Minecraft: Story Mode – Episode 4: A Block and a Hard Place” olvasásának folytatása