Hearthstone – Harcos kártyák

Előre kell bocsátanom, hogy soha sem voltam igazi őrültje a szerepjátékoknak. Nem volt olyan nagy képzelettel megáldott társaságom, illetve nyelvi nehézségek miatt a számítógépes játékok sosem tudtak igazán megragadni. Több játékokkal is foglalkozó podcastot is követek, és mindegyik elkezdett a Hearthstone-al foglalkozni. Gondoltam én is kipróbálom. Elöljáróban csak annyit, hogy kevés dolog bosszantott fel, mint ez a játék.
„Hearthstone – Harcos kártyák” olvasásának folytatása

Game Dev Tycoon – Játszunk játék fejlesztőset

Magam is úgy kezdtem az informatika iránt érdeklődni, hogy megláttam egy számítógépes játékot. Az akkori Commodore 64 persze mai szemmel nézve szinte nevetséges volt. Ennek ellenére generációkat ültetett le a TV elé, és döntötte el sok ember sorsát, csak a pixeles grafikán alapuló játékok megléte. Rengetegen kezdtek el játékokat írni. Általános iskolában mi nekiestünk egy szöveges szerepjáték (RPG) megalkotásának. Persze gyorsan abba is maradt, mert több élvezetet találtunk a játékok kipróbálásában, mint azok alkotásában. Ennek ellenére, ha nem is túl aktívan, de követtem a fejlődést, és úgy érzem a számítógépes és konzolos játékok történelme kicsit a saját életemre is hatással volt.
„Game Dev Tycoon – Játszunk játék fejlesztőset” olvasásának folytatása

Frankfurti Hajókázás

A hosszú hétvégét napozással és strandolással töltöttem. Oly annyira, hogy gyakorlatilag szénné égtem. Ennek ellenére sem éreztem úgy, hogy lenne értelme Pünkösd hétfőn itthon ülni. Zsuzsi kollégám már régebben feldobta az ötletet, hogy érdemes lenne kipróbálni a várost kettészelő folyón egy sétahajókázást. Mivel Dana a családjával már egyszer kipróbálta, így úgy gondoltam érdemes lenne szervezni egy kirándulást. A hat fős kis csoport neki is indult a hőségnek késő délelőtt.
„Frankfurti Hajókázás” olvasásának folytatása

Frankfurti strandolás

Már több mint fél éve élek Frankfurtban. Eddig a legtöbb esetben hűvös volt, kifejezetten hideg, és a standolás eszembe sem jutott. A mostani hét elején viszont előre beharangozta mindenhol a sajtó, hogy kánikula várható. Szerintem ez a szó a frankfurti embereknek mást jelent mint Debrecenben. Ennek ellenére úgy voltam, hogy érdemes lehet betervezni egy kevés napozást. Első nap a folyó melletti szabad parkot szemeltük ki, majd másnap már egy hivatalos strandot.
„Frankfurti strandolás” olvasásának folytatása