Map of the Internet 2.0

Aki elég széles körűen használja az internetet, az ismerhet már sok weboldalt, vagy internetes szolgáltatást. Legyen az hivatalos social media, híroldal, illegális torrent site, vagy technológiai cégek, mint a Google, Microsoft vagy az Apple. Pénz, befolyás, innováció, vagy piaci kapitalizáció alapján már rengetegen sorolták listákba ezeket a cégeket. Most viszont valami igazán egyedi módon sikerült csoportosítani az internet fontosabb pontjait. Egy térképre.
„Map of the Internet 2.0” olvasásának folytatása

Időfutár – harmadik évad

Befejeződött az Időfutár hangjáték harmadik évadja is. Nagy örömömre úgy tűnik nem csak nekem okoz kellemes szórakozást ez a műsor, hanem sokaknak. Persze én nem tartozom a célközönséghez, mégis gyermek lelkem nagyon élvezi ezt a fajta magyar műsort. Ahogy eddig is, most is szeretnék némi saját véleményt megosztani erről az évadról is veletek.
„Időfutár – harmadik évad” olvasásának folytatása

iBetterCharge: Akksi figyelmeztetések

A cikk írásakor én egy iPad Mini-t és egy iPhone-t használok. Az iPhone-n hallgatok zenét, és megy a Runkeeper a háttérben a sétáim alatt, az iPad többnyire utazáskor a képregényeket és könyveimet tartalmazza. Hazaérkezéskor van, hogy a táskámból ki sem kerül az iPad, az iPhone pedig az ajtó melletti szekrényre kerül. Ez csak akkor problémás, ha másnap induláskor azt veszem észre, hogy minimális akkumulátor teljesítmény érhető el, és nem tudok olvasni, vagy zenét hallgatni. Persze egy jól szervezett ember, mindig tudja mikor kell töltenie az eszközeit, de én ettől távol állok. Ezért jó, ha figyelmeztetnek rá.
„iBetterCharge: Akksi figyelmeztetések” olvasásának folytatása

OpenEmu: Mert régen minden jobb volt

Minél öregebb az ember, annál többet emlegeti a régi szép időket. Nincs ez máshogy a játékok terén sem. Manapság a játékok azzal dominálnak, hogy mennyire hihetetlenül valósághű és kidolgozott a grafika, sok esetben mégsem tudnak versenyezni régi kocka grafikájú, pixeles játékokkal. Aki hozzám hasonlóan a kilencvenes években ismerkedett meg az informatikával és a játékokkal, azok tudják értékelni a mai szemmel már elavult játékokat. Emlékszem mekkora élvezetet jelentett és mennyi időt el tudtunk tölteni egy-egy játékkal. A kulcs pedig nem a grafika volt, hanem a játékmenet.
„OpenEmu: Mert régen minden jobb volt” olvasásának folytatása

Portal – Glados játéka

Pontosan nem is tudom miért, de a lényeg, hogy a 2007-es, Portal című játékkal kezdtem el játszani. Régóta hallok erről a játékról, de őszintén megvallva nem tudtam hova tenni. Egy first person shooter játék, amiben van egy baromi nagy puska a kezünkben, ellenfél viszont sehol, és portálokat kell lőni a falba, amin keresztül eltűnhetünk, meg feltűnhetünk. Első látásra egy igazán elkorcsosult Quake klónnak tűnt, de ha nincs ellenség mire lövünk?
„Portal – Glados játéka” olvasásának folytatása