Map of the Internet 2.0

Aki elég széles körűen használja az internetet, az ismerhet már sok weboldalt, vagy internetes szolgáltatást. Legyen az hivatalos social media, híroldal, illegális torrent site, vagy technológiai cégek, mint a Google, Microsoft vagy az Apple. Pénz, befolyás, innováció, vagy piaci kapitalizáció alapján már rengetegen sorolták listákba ezeket a cégeket. Most viszont valami igazán egyedi módon sikerült csoportosítani az internet fontosabb pontjait. Egy térképre.

A szerző, Martin Vargic egy régimódi földgömb szerű térképet rajzolt az internetről. A nagyobb szigetcsoportok hasonló funkcionalitású oldalakat jelképeznek, de vannak kisebb elszigetelt szigetek is. Ahogy egy domborzati térképen a „nagyokat” itt is nagyobb kiírással láthatjuk, a kisebb internetes pontokat pedig kisebbel.

map_of_the_internet

A kép hatalmas, és nagyon részletes. A teljes méretű kép 4827 × 3206 pixel nagyságú és közel 20MB méretű. A tékép négy sarkában pedig egy igazi térképnél megszokott listába szedett jegyzeteket láthatunk a térképen megjelenő adatokról. A térkép megdöbbentően részletes, és külön részt szentelnek a pornó és torrent tartalmaknak, amik ugyebár tabunak számítanak a legtöbb közösségben, mégis jól látszik mekkora részt foglalnak az internet térképből.

map_of_the_internet_2_0__by_jaysimons-d781bst

A térképet szabadon letöltheti bárki, de megrendelhető poszterként és pólóként is a http://www.halcyonmaps.com oldalon.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük