Withings WS-30 mérleg

Aki ismer, vagy csak rendszeresen olvassa az írásaimat, az tudja, hogy már-már betegesen keresem, és alkalmazom azokat a megoldásokat, amik mérnek, és a mérésekből grafikonokat rajzolnak az embernek. Ez az informatikában nem meglepő, de a való életben annál inkább. Jó magam is megannyi kultúrbetegségben szenvedek, mégis talán az egyik legszembetűnőbb dolog a túlsúlyosság. Az ember felismeri, elkezd tenni ellene így vagy úgy, de hamarosan belátja, hogy rendszeres mérés nélkül ez sem ér sokat.

Tradicionális módszerek

Természetesen a mérleg nem egy mai találmány. Pár száz forintért veszel egyet, ráállsz, látod mennyit mutat, majd levonod a következtetést. Magam is sokáig éltem ezzel a módszerrel. Nincs ezzel semmi gond. Van, aki papírra jegyzi, van aki excel táblázatba, amiből akár grafikonokat is lehet generálni. Én magam, az általában kezem ügyében lévő iPhone noteszébe írtam.

Withings Scale WS-30

Persze, amióta megvásároltam ezt az eszközt azóta folyton kapom, hogy nekem már mindegy, csak iPhone-al működjön, ha egy darab kőről van szó, akkor is. Ahogy említettem, nekem van egy kényszeres mérési kényszerem, ebből fakadóan pedig minél egyszerűbb, és a hétköznapjaimba illeszthető megoldásokat keresek. Mérlegre minden nap állnék, így is, úgy is, akkor már mér ne egyszerűsíteném le az adattárolást és feldolgozást.

Ezért vásároltam meg a Withings Scale WS-30 terméket. Van egy nagyobb testvére, ami még több mindent, és időjárási adatokat is mér, de erre szimplán semmi szükségem nem volt, így a kis testvért vásároltam meg. A mérleget lerakod, Bluetooth-on összepárosítod az iOS eszközöddel. Beregisztrálod, firmware-t frissítesz, majd a mérleg Wifi-n keresztül már tud kommunikálni.

withings1

Regisztrálnunk kell egy account-ot és természetesen a mérleg ehhez az account-hoz fogja küldeni a méréseket. Egy mérleg képes több embert is kiszolgálni a családban (feltéve ha legalább 5kg különbség van az emberek között. Apa, anya, kisgyerek ideális). Ugyanis a súlyunkból ki tudja következtetni ki állt rá. Tehát a méréseket automatikusan külön személyekhez tudjuk kapcsolni.

Követhetjük a neten a hivatalos weboldalon a méréseket és grafikonokat. Ugyan ezt megtehetjük a hivatalos Withings alkalmazás segítségével. Illetve megannyi alkalmazáshoz párosíthatjuk a Withings accountunkat. Személy szerint én összekapcsoltam a Runkeeper alkalmazással, amiben a sétálásaimat vezetem, és így a Runkeeper szintén tudja követni, mikor mennyi a súlyom.

Ahogy látszik nincs semmi olyan dolog, ami ezt a Withings WS-30, Withings Account, mobil alkalmazás, Runkeeper integráció ökoszisztémát az Apple rendszerihez kötné.

withings2

Első lépések a Withings WS-30-al

Íme pár kép arról, hogy is történik a Withings WS-30 konfigurálása.


01

03

04

06

08

09

11

13

14

15

16

18

19

21

22

23

24

25

Összegzés

Ha intelligens otthonról beszélünk, akkor a mérleg egy jó pont lehet. Könnyítheti a mérések jegyzését, bele tud illeszkedni a meglévő mobilos edzésünket mérő alkalmazásunk ökoszisztémájába. Végül pedig, ugyan úgy néz ki, mint egy másik digitális mérleg. Mérleg tekintetében azt sem érzem, hogy olyan személyes adatokat küldene a saját rendszerébe, amiket én nem szeretnék a háztartásomon kívül tudni. Így egy jó vétel lehet annak, aki hasonló megoldásokat keres, vagy csak otthoni automatizációkat akar bevezetni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük