iBetterCharge: Akksi figyelmeztetések

A cikk írásakor én egy iPad Mini-t és egy iPhone-t használok. Az iPhone-n hallgatok zenét, és megy a Runkeeper a háttérben a sétáim alatt, az iPad többnyire utazáskor a képregényeket és könyveimet tartalmazza. Hazaérkezéskor van, hogy a táskámból ki sem kerül az iPad, az iPhone pedig az ajtó melletti szekrényre kerül. Ez csak akkor problémás, ha másnap induláskor azt veszem észre, hogy minimális akkumulátor teljesítmény érhető el, és nem tudok olvasni, vagy zenét hallgatni. Persze egy jól szervezett ember, mindig tudja mikor kell töltenie az eszközeit, de én ettől távol állok. Ezért jó, ha figyelmeztetnek rá.

Sokszor szoktam kipróbálni alkalmazásokat, amiket később le is törlök, mer rájövök, hogy igazából érdekes, de nem használom. Ezt a sorsot vizionáltam ennek a programnak is. Ennek ellenére, az egyik legjobb választásomnak tűnik. Az egyszerűségében rejlik a nagyszerűsége.

iBetterCharge – Never forget to Charge your iPhone

„Soha nem felejted el feltölteni az iPhone-at” hirdeteni a weboldal. Ez egyszerű program igazából monitorozza hálózaton keresztül az iOS eszközünket, és a Notification Center-en keresztül, egy figyelmeztetést küld, ha az akkumulátor szintje eléri a 20% vagy 10% vagy 5%-ot. Így, ha otthon OSX gépünk előtt ülünk, akkor sem felejthetjük el, hogy töltsük a készülékünket, különben az lemerül. Azon túl, hogy bizonyos töltöttségek esetén kapunk egy felugró üzenetet, azon túl a felső menüsorban a programot jelképező kis ikon folyamatosan villogni fog nekünk pirosan. Ezzel is jelezve, hogy figyeljünk, mert baj lesz. Ez a villogás folyamatosan figyelmeztetni fog minket, ameddig a listánkban valamelyik eszköz töltöttsége 20% alatti.

ibettercharge2

Abban az esetben, ha töltőre tettük az eszközt, akkor pedig arról fogunk üzenetet kapni ha feltöltött, és levehetjük a töltőről. Ehhez pedig az iOS eszközön nem kell semmilyen programot bekapcsolnunk.

Beüzemelés

Töltsük le az ingyenes programot, és telepítsük. Ezek után:

1, Kattintsunk a felső menüben az iBetterCharge ikonjára, majd válasszuk a Add new device menüpontot.
2, Most csatlakoztassuk az iPad / iPhone készülékünket USB-n keresztül.
3, Bizonyosodjunk meg róla, hogy amennyiben az iOS eszköz rákérdes, akkor mindenképp a TRUST menüpontot válasszuk ki.
4, Bizonyosdjunk meg róla, hogy az iTunes-ban az eszközünknél be van pipálva a Wi-Fi syncing opció.

ibettercharge3

Ezek után már látnunk kell a mobil eszközünket az iBetterCharge listájában.

ibettercharge1

Összegzés

Alapvetően egy hihetetlenül egyszerű dologról van szó, engem viszont meglepően sok hasznos esetben figyelmezett. Ingyenes, beüzemelni egyszerű, úgyhogy mindenkinek csak ajánlani tudom.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük