Xorp Blog Podcast

Month: október 2013

Blog biztonsag: Better WP Security

Régebben többet írtam WordPress pluginok kapcsán. Manapság nem nagyon hiszek bennük. Feltűnnek, majd nem frissítik őket, végül pedig csak a blog sérülékenységét erősítik. Most viszont egy nagyon hasznos pluginrol szeretnek beszámolni, ami a WordPress alapú blogunk biztonságát hivatott erősíteni.
Continue reading

30. Szülinap Frankfurtban

Eltelt harminc év a születésem óta. Gyorsan eltelt, mégis visszatekintve megdöbbentő mi minden történt velem, és milyen utat jártam már be. Azt, hogy hova vezet tovább, azt magam sem tudom, viszont a harmincadik születésnap Frankfurtban ért.
Continue reading

Ubuntu L2TP/IPSEC VPN szerver

Nagyon sok írás született már VPN témában. Évekkel ezelőtt learchiváltam egy OSX Server VPN beállítást. Majd jött Tamás, és OpenBSD-vel kapcsolatban írt először a PPTP-ről, majd a IPSEC/L2TP megoldásról. Eljött az ideje, hogy én is hozzátegyem a magamét, és ledokumentáljam a L2TP/IPSEC megoldást Ubuntu alá.
Continue reading

Albérletem Frankfurtban

Nagy örömömre szolgál, hogy bejelenthetem: Ma elfoglalhattam az új hosszútávú albérletemet. A megérkezésem óta, a munkáltatóm biztosított egy szállást egy apartmanházban. Ezt viszont csak 30 napig fizetik. Így harminc napom volt arra, hogy albérletet találjak. Ahogy látjátok elég szerencsés, és hatékony voltam, így az ideköltözésemet követő következő hétvégén már saját albérletemben lehetek. Természetesen nem volt könnyű folyamat, így leírnám a tapasztalataimat.
Continue reading

Frankfurti ismerkedős séta

Hat napja élek Frankfurtban, és a mai napon nemzeti ünnep miatt (Németország egyesítésének évfordulója) nem kellett dolgoznom. Ez a csütörtöki nap pedig adta magát, hiszem minden hivatal zárva, a boltok nagy része sem tart nyitva, az idő pedig pompás volt az őszhöz képest. Mit lehet tenni, felkerekedtem hát egy nagy sétát tenni a városban.
Continue reading

Copyright © 2021 Xorp Blog Podcast

Theme by Anders NorenUp ↑