Ubuntu L2TP/IPSEC VPN szerver

Nagyon sok írás született már VPN témában. Évekkel ezelőtt learchiváltam egy OSX Server VPN beállítást. Majd jött Tamás, és OpenBSD-vel kapcsolatban írt először a PPTP-ről, majd a IPSEC/L2TP megoldásról. Eljött az ideje, hogy én is hozzátegyem a magamét, és ledokumentáljam a L2TP/IPSEC megoldást Ubuntu alá.
„Ubuntu L2TP/IPSEC VPN szerver” olvasásának folytatása

Albérletem Frankfurtban

Nagy örömömre szolgál, hogy bejelenthetem: Ma elfoglalhattam az új hosszútávú albérletemet. A megérkezésem óta, a munkáltatóm biztosított egy szállást egy apartmanházban. Ezt viszont csak 30 napig fizetik. Így harminc napom volt arra, hogy albérletet találjak. Ahogy látjátok elég szerencsés, és hatékony voltam, így az ideköltözésemet követő következő hétvégén már saját albérletemben lehetek. Természetesen nem volt könnyű folyamat, így leírnám a tapasztalataimat.
„Albérletem Frankfurtban” olvasásának folytatása

Frankfurti ismerkedős séta

Hat napja élek Frankfurtban, és a mai napon nemzeti ünnep miatt (Németország egyesítésének évfordulója) nem kellett dolgoznom. Ez a csütörtöki nap pedig adta magát, hiszem minden hivatal zárva, a boltok nagy része sem tart nyitva, az idő pedig pompás volt az őszhöz képest. Mit lehet tenni, felkerekedtem hát egy nagy sétát tenni a városban.
„Frankfurti ismerkedős séta” olvasásának folytatása