Frankfurti ismerkedős séta

Hat napja élek Frankfurtban, és a mai napon nemzeti ünnep miatt (Németország egyesítésének évfordulója) nem kellett dolgoznom. Ez a csütörtöki nap pedig adta magát, hiszem minden hivatal zárva, a boltok nagy része sem tart nyitva, az idő pedig pompás volt az őszhöz képest. Mit lehet tenni, felkerekedtem hát egy nagy sétát tenni a városban.

Az út

Az út kereken 18km volt. Ebéd után indultam neki, és 4 és fél órát sétáltam. Nem siettem sehova, nem teljesítmény túrát akartam. Felfedezni új dolgokat és régi, ismert helyeket meglátogatni. Ha pedig kellemesen sétálgatok, úgy éreztem érdemes lenne rögzíteni is a látottakat. Így született egy hosszabb videó is.

A sétám során sok mindenről beszéltem. Próbáltam kommentálni a látottakat, illetve kihangsúlyozni amit Frankrutról, és a frankfurtiakról eddig tapasztaltam. Frankfurt nagyon szép város. Kellemes külvárosi részekkel, impozáns belvárosi üzleti környékkel, melyek hemzsegnek a felhőkarcolóktól. Illetve vannak kifejezetten bevásárlásra alkalmas helyek is. Ezek pedig csak, amit én a videóban bejártam.

frankfurt_trip1

A frankfurtiak legtöbben kedvesek, és aranyosak. Találkozni öreggel, fiatallal, fiúkkal lányokkal. Ami közös bennük, hogy mindannyian szeretnek teraszokon ülni, a sétányokon heverészni, és csak úgy élvezni az életet. Ami érdekes számomra, hogy a Magyarországon jellemző kigyúrt, kopasz alakok itt valahogy nem voltak jellemzőek. Inkább a vékony, EMO típusú, magazinba illő szépfiúk, minden férfias jellemet mellőzve.

A videóból is látszik, de mindenképp le akarom írni, hogy Frankfurtban nagyon fontos szerepet kap a közlekedés. A tömegközlekedés is nagyon jó, de most inkább a gyalogos, biciklis és autós dolgokat emelném ki. Ahogy említettem a mozgó lépcsőkön baloldalt áll az ember, és nem foglalja el a jobb oldalt, hisz az a siető embereknek van fenntartva. Ha valaki mégis megteszi, biztos ráordítanak, vagy rosszabb esetben lökdösni is kezdik.

Frankfurt bővelkedik a biciklisekben, és szerencsére a bicikli útvonalakban is. Itt viszont újra anyázás és atrocitások várják azt a gyalogost, aki bicikli úton mer akadályozni egy biciklist.

Az autósok is dinamikusak, és jellemző Frankfurtra, hogy a gyalogosok jönnek mennek, ha úgy érzik keresztül kasul a zebráknál. Sokszor figyelmen kívül hagyva a piros jelzést is. Ez megint csak rengeteg dühöt tud kiváltani az autósokból.

Minden esetre amennyiben nem volt jogos a sérelem, abban az esetben nem láttam egyetlen pöffeszkedő, vagy dühös közlekedő személyt sem.

A környék varázslatos. Egyedi épületek, monumentális házak, tágas terek, és ami ennél is fontosabb. Zöld övezetek méghozzá karbantartva.

A video

Remélem senki nem vár semmilyen extra dolgot. A kezemben egy iPhone 4-el indultam neki. Minden féle felkészültség nélkül. Sok az elcsukó hang, szóismétlés, és saját mondandómba való gabalyodás. Minden amatőrség ellenére, bízom benne érdekesnek fogja találni az, aki megtekinti.

Categories: Frankfurt, Saját

2 Comments

  1. Fekete Tiborné Ági

    2013. október 4. — 22:04

    Szia Misi!
    Nagyon tetszett!Köszönjük szépen,hogy betekintést nyerhettünk Frankfurt életébe!
    Sok sikert kívánunk!Szeretettel:Ági és családom!

  2. Nagyon Aranyos vagy! Puszi nektek! :)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Copyright © 2021 Xorp Blog Podcast

Theme by Anders NorenUp ↑

%d bloggers like this: