Frankfurti ismerkedős séta

Hat napja élek Frankfurtban, és a mai napon nemzeti ünnep miatt (Németország egyesítésének évfordulója) nem kellett dolgoznom. Ez a csütörtöki nap pedig adta magát, hiszem minden hivatal zárva, a boltok nagy része sem tart nyitva, az idő pedig pompás volt az őszhöz képest. Mit lehet tenni, felkerekedtem hát egy nagy sétát tenni a városban.

Az út

Az út kereken 18km volt. Ebéd után indultam neki, és 4 és fél órát sétáltam. Nem siettem sehova, nem teljesítmény túrát akartam. Felfedezni új dolgokat és régi, ismert helyeket meglátogatni. Ha pedig kellemesen sétálgatok, úgy éreztem érdemes lenne rögzíteni is a látottakat. Így született egy hosszabb videó is.

A sétám során sok mindenről beszéltem. Próbáltam kommentálni a látottakat, illetve kihangsúlyozni amit Frankrutról, és a frankfurtiakról eddig tapasztaltam. Frankfurt nagyon szép város. Kellemes külvárosi részekkel, impozáns belvárosi üzleti környékkel, melyek hemzsegnek a felhőkarcolóktól. Illetve vannak kifejezetten bevásárlásra alkalmas helyek is. Ezek pedig csak, amit én a videóban bejártam.

frankfurt_trip1

A frankfurtiak legtöbben kedvesek, és aranyosak. Találkozni öreggel, fiatallal, fiúkkal lányokkal. Ami közös bennük, hogy mindannyian szeretnek teraszokon ülni, a sétányokon heverészni, és csak úgy élvezni az életet. Ami érdekes számomra, hogy a Magyarországon jellemző kigyúrt, kopasz alakok itt valahogy nem voltak jellemzőek. Inkább a vékony, EMO típusú, magazinba illő szépfiúk, minden férfias jellemet mellőzve.

A videóból is látszik, de mindenképp le akarom írni, hogy Frankfurtban nagyon fontos szerepet kap a közlekedés. A tömegközlekedés is nagyon jó, de most inkább a gyalogos, biciklis és autós dolgokat emelném ki. Ahogy említettem a mozgó lépcsőkön baloldalt áll az ember, és nem foglalja el a jobb oldalt, hisz az a siető embereknek van fenntartva. Ha valaki mégis megteszi, biztos ráordítanak, vagy rosszabb esetben lökdösni is kezdik.

Frankfurt bővelkedik a biciklisekben, és szerencsére a bicikli útvonalakban is. Itt viszont újra anyázás és atrocitások várják azt a gyalogost, aki bicikli úton mer akadályozni egy biciklist.

Az autósok is dinamikusak, és jellemző Frankfurtra, hogy a gyalogosok jönnek mennek, ha úgy érzik keresztül kasul a zebráknál. Sokszor figyelmen kívül hagyva a piros jelzést is. Ez megint csak rengeteg dühöt tud kiváltani az autósokból.

Minden esetre amennyiben nem volt jogos a sérelem, abban az esetben nem láttam egyetlen pöffeszkedő, vagy dühös közlekedő személyt sem.

A környék varázslatos. Egyedi épületek, monumentális házak, tágas terek, és ami ennél is fontosabb. Zöld övezetek méghozzá karbantartva.

A video

Remélem senki nem vár semmilyen extra dolgot. A kezemben egy iPhone 4-el indultam neki. Minden féle felkészültség nélkül. Sok az elcsukó hang, szóismétlés, és saját mondandómba való gabalyodás. Minden amatőrség ellenére, bízom benne érdekesnek fogja találni az, aki megtekinti.

Frankfurti ismerkedős séta” bejegyzéshez 2 hozzászólás

  1. Szia Misi!
    Nagyon tetszett!Köszönjük szépen,hogy betekintést nyerhettünk Frankfurt életébe!
    Sok sikert kívánunk!Szeretettel:Ági és családom!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük