Blog biztonsag: Better WP Security

Régebben többet írtam WordPress pluginok kapcsán. Manapság nem nagyon hiszek bennük. Feltűnnek, majd nem frissítik őket, végül pedig csak a blog sérülékenységét erősítik. Most viszont egy nagyon hasznos pluginrol szeretnek beszámolni, ami a WordPress alapú blogunk biztonságát hivatott erősíteni.

Örök érvényű tippek a WordPress biztonságához

  • 1, Mindig frissítsd a WordPress-t.
  • 2, Mindig frissítsd a theme-ket es plugin-eket.
  • 3, Ha van olyan theme vagy plugin, amit már nem használsz, akkor távolítsd el őket.
  • 4, Hasznalj megfelelo bonyolultsagu jelszavakat a Wordpess felhasznalok eseten.
  • 5, Legyen RENDSZERES biztonsági mentesed, és lehetőleg ne csak azon a gépen, amin a WordPress is fut.

Better WP Security

Természetesen a WordPress blog biztonságosabbá tételét is a végletekig lehet fokozni. Aki nem ért, és nem is akar Webszerverek-ben turkálni, PHP konfigurációs állományokat állítani, viszont valamilyen átfogóbb lepést szeretne tenni a WordPress blogja érdekében, annak teljes mertekben ajánlom a fent említett plugin-t.

Először is telepítsük a plugin-t.

better-wp-security-1-install

Majd kapcsoljuk be.

better-wp-security-2-activate

Bekapcsolás után, bal oldalt a menüben, látszódnia kell az új menüpontnak. Kattintsunk rá.

better-wp-security-3-link-in-nav

A plugin legelőször rákérdez, hogy mindenek előtt, szeretnénk-e egy backup-ot. Én ezt ajánlom, de ki lehet hagyni, ha már más módon úgy is van rendszeres mentésünk.

better-wp-security-4-create-database-backup

Ezek után jön a kérdés, hogy akarjuk-e, hogy a plugin minden féle beállítást eszközöljön az érdekünkben. Természetesen akarjuk.

better-wp-security-6-secure-site

Ezek után a Dashboard fog megjelenni. Ezt követően a plugin beállításait behozva mindig ez a képernyő fog minket fogadni. Egy összesítő listán láthatjuk, hogy milyen dolgoknak felel meg a blog, és milyen hiányosságok vannak. Amennyiben úgy ítéljük, hogy azon szeretnénk javítani, akkor a figyelmeztetés mellett egyből lesz egy link (Click here to fix), ami pontosan oda fog navigálni minket a felső menüsorban, ahol annak a biztonsági beállításnak a kapcsolói találhatóak.

better-wp-security-7-finished

Ebben a felső menüsorban találhatjuk meg, a Dashboard esetében is felhasznált biztonsági beállításokat, funkció szerint kategorizálva.

Fontos dolgok, amiket be tudunk állítani a Better WP Security-vel

Kiemelnék pár dolgot, ami elég alap dolog, és nagy védelmet adhat.

1, Megváltoztatjuk az alapértelmezett wp-admin, wp-login linkjeinket. Így a temérdek támadó script, ami ezt keresi el fog bukni.
2, Éjszakara kikapcsolhatjuk, hogy elérhető legyen a bejelentkezés. Megint csak szűkítve azon intervallumon, amikor akármi támadást intézhet a blog ellen.
3, Rendszeres adatbázis mentést állíthatunk be.

wordpress-security

Ezen túl természetesen még megannyi mást, is behallottunk. A plugin rendszeresen karbantartott, és nagy népszerűségnek örvend. Ajánlom mindenkinek, akinek WordPress alapú bloga van.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük