Megújult a Blog

A blog stílusa körülbelül 5 éve változatlan. Az múgy sem tökéletes stílus már nagyon akadozott, főleg a motorháztető alatt. Elavult rendszerhívások, és régi kódok voltak tákolva, hogy a frissített blog motorral is valahogy működjön még. Arról már nem is beszélek, hogy az új trendek és grafikai elemeket teljesen mellőzte a blog. Ezért már sok éve érik a gondolat, hogy meg kellene újítani.

A hivatásosok

Az évek során biztos voltam benne, hogy hivatásos segítséget kell igénybe vennem, és nem tákolnom magamnak. Volt amikor hirdettem, volt amikor direkt embereknek írtam. Sajnos kevés sikerrel. Magam 50 ezer forintot voltam hajlandó szánni a témára, ami szerintem rengeteg pénz egy hobbi blog kinézetéért, de sajnos szánalmasan kevés egy web designer-nek. Néha találtam egy két lelkesebb embert, aki belefogott volna, de mire tényleges munkára került volna a sor, mindig elkoptak. Az ígérgetéseket pedig meguntam, és tovább léptem.

Az utolsó kellemes élményem Viola Péterrel esett meg, aki nagyon profin esett neki a feladatnak. Már látványtervekben is megegyeztünk, és megfogható kód is keletkezett, amikor az élet közbeszólt, és sajnos hanyagolnia kellett a művét. Ennek ellenére is hálás vagyok neki, mert kialakult bennem legalább egy kép azzal kapcsolatba mit is akarok. Előtte konkrét elképzelésem sem volt.

Legyen minimalista,
Legyen trendi,
Legyen elegáns,
Modern, és legyen egyedi.

Ez volt

regi_design

Ez lett

uj_design

Végül egy kész framework-öt szereztem be, és szabtam át az igényeim szerint. Úgyhogy egy terméket kellett módosítanom csupán, mivel az pontosan azokat a stílusjegyeket képviselte, amiket szerettem volna, és amiket Péterrel megálmodtuk.

Összegzés

Megannyi dolog van, amit láthattok a dologból, és rengeteg olyan motorháztető alatti dolog, amit nem. Az biztos, hogy a teljesen új látványon túl, a blog ledobhatott megannyi sallangot is magáról. A technikai leírások átláthatóbbak lehettek, a szöveg mostantól nincs bezsúfolva két menü közé, a galéria át lett mozgatva a blog motor alá, a mobil téma nem külön design, hanem a reszponzív stílus szolgáltatja. Ezeken túl bízom benne, hogy sebességben is előrelépést fogtok tapasztalni. Remélem nektek is tetszik, és sokáig jól fog működni.

Megújult a Blog” bejegyzéshez 2 hozzászólás

  1. Nekem tezzik :) Meg gyorsabban is tűnik :) Ámbár én egy lan-on vagyok vele :D Sokan ezt nem mondhatják el magukról :))

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.