IT bérek 2013

Régóta vadászok olyan megbízható és átfogó írásra, ami az informatikai világ realisztikus bérezését vázolja fel. Nem hosszú lírai elbeszélések formályában, hanem nyers számadatokkal. Természetesen egy amerikai statisztikát találtam, méghozzá a 2013-mas évről. Az írás szerint 4000 IT munkáltató adatait dolgozták fel, és ezt foglalják táblázatban pozíciók szerint. Alapvetően három táblázat érhető el.
„IT bérek 2013” olvasásának folytatása

Szegedi László első felolvasó estje

Szegedi Laci barátom már régóta osztja meg írásait velem. Sőt ha valaki még emlékszik, csináltunk közösen egy hangjátékot is, abszurd dráma címmel. Nemrég néhány írását összegyűjtve egy novellás követet is publikált Városi Mesék címmel. A kiadvány népszerűsítése jegyében a debreceni Benedek Elek könyvtárban a tegnapi napon egy felolvasó estet is szerveztek, amin jó magam is részt vettem. Erről szeretnék feljegyezni néhány gondolatot.
„Szegedi László első felolvasó estje” olvasásának folytatása

Miskolctapolcai kirándulás 2013

Még gyerekkoromban, egy osztálykirándulás alkalmával jártam először Miskolctapolcán. Később még Edittel látogattunk oda, arról akkor írtam is. Még gyerekként homályosak az emlékeim, Edittel való utunk során pedig pont felújtás alatt volt a hely. Így felnőtt fejjel először csodálhattam meg a miskolctapolcai fürdő élményt.
„Miskolctapolcai kirándulás 2013” olvasásának folytatása

Agatha Christie – Nyaraló gyilkosok

Újabb hangoskönyv, újabb Agatha Christie. Mostani Poirot kalandnak Nyaraló gyilkosok a címe. Poirot ez alkalommal már az elejétől részese annak annak a nyaralásnak, ahol egy gyilkosság esik meg. Természetesen ez alkalommal is kérdéses ki is követhette el. Viszont Poirot természetesen most is megfejti a rejtélyt, és leleplezi az igazi gyilkost.
„Agatha Christie – Nyaraló gyilkosok” olvasásának folytatása

Statsfeeder: VMware teljesítmény analízis

Bár nem szoktam sokat cikkezni VMware-ről, annál intenzívebben használom a cég virtualizációs megoldásait. A napokban olvastam egy cikket melyben egy JAVA toolt mutatnak be performancia elemzésre. Nagyon megörültem neki, mert virtuális környezetben állandó kérdés a teljesítmény és kapacitás kimutatás. Maga a VMware is kínál robusztus, grafikus eszközöket erre a problémára. Most viszont egy apró ingyenes megoldást kívánok bemutatni.
„Statsfeeder: VMware teljesítmény analízis” olvasásának folytatása