Sim City 2000 OSX

1994-ben egy olyan játék jelent meg, ami a rákövetkező 20 évben meghatározó márkává nőhette ki magát, és rengeteg új terméket inspirált. A játék maga elég komplex, végül is egy várost kell felépítenünk, bizonyos realisztikus szabályok szerint. Gondoskodnunk kell a társadalmi igényekről, és a negatív hatásokról is, ami a növekvő városunk fog magával hozni.
„Sim City 2000 OSX” olvasásának folytatása

LVM tükrözés Ubuntu 12.04 LTS szerveren

Eleddig BSD és AIX írások „születtek tőlem”, most azonban egy idevágó gyakorlati probléma miatt úgy gondoltam, hogy egy rövid how-to-t írok egy másik témakörben – Linux operációs rendszer konfigurációval kapcsolatban.  Úgy jött ki a lépés, hogy saját szerver építése kapcsán egy kisebb problémába ütköztem, melynek a megoldása végül azonban nem is volt olyan magától értetődő.  Ennek a rövid leírásáról szól ez a cikk.

„LVM tükrözés Ubuntu 12.04 LTS szerveren” olvasásának folytatása

Carmageddon iOS

Általános iskolás korszakom meghatározó játéka a Carmageddon. Emlékszem számtalan más autós játékra, ahol az számított, hogy hanyadikként érkezel a célba, illetve, milyen ideálisan tudsz kanyarodni és fékezni. Persze, amikor csapatosan játszottunk, és bénáztunk, csak arra figyeltünk, hogy valakivel ütközzünk.
„Carmageddon iOS” olvasásának folytatása