Xorp Blog Podcast

Month: október 2012 (page 1 of 3)

Sim City 2000 OSX

1994-ben egy olyan játék jelent meg, ami a rákövetkező 20 évben meghatározó márkává nőhette ki magát, és rengeteg új terméket inspirált. A játék maga elég komplex, végül is egy várost kell felépítenünk, bizonyos realisztikus szabályok szerint. Gondoskodnunk kell a társadalmi igényekről, és a negatív hatásokról is, ami a növekvő városunk fog magával hozni.
Continue reading

LVM tükrözés Ubuntu 12.04 LTS szerveren

Eleddig BSD és AIX írások “születtek tőlem”, most azonban egy idevágó gyakorlati probléma miatt úgy gondoltam, hogy egy rövid how-to-t írok egy másik témakörben – Linux operációs rendszer konfigurációval kapcsolatban.  Úgy jött ki a lépés, hogy saját szerver építése kapcsán egy kisebb problémába ütköztem, melynek a megoldása végül azonban nem is volt olyan magától értetődő.  Ennek a rövid leírásáról szól ez a cikk.

Continue reading

Carmageddon iOS

Általános iskolás korszakom meghatározó játéka a Carmageddon. Emlékszem számtalan más autós játékra, ahol az számított, hogy hanyadikként érkezel a célba, illetve, milyen ideálisan tudsz kanyarodni és fékezni. Persze, amikor csapatosan játszottunk, és bénáztunk, csak arra figyeltünk, hogy valakivel ütközzünk.
Continue reading

Strikefleet Omega

A multitouch első megjelenése óta áhítozom olyan nagy méretű felületekre, amik új dimenzióit nyitják meg a felhasználó élménynek. Sokáig csak álom volt, majd találkoztam egy távol keleti project-el, ahol pontosan olyan megoldásokra törekednek, amikről én álmodoztam.
Continue reading

29. Születésnap Gyulán

Ideje némi személyes bejegyzést tenni, és megemlékezni a 29. születésnapomról is. Barátokkal, és családommal is megünnepeltem, a legnagyobb meglepetés viszont a barátnőmtől származott, aki egy három napos teljes körű gyulai kirándulást szervezett.
Continue reading

Olderposts

Copyright © 2020 Xorp Blog Podcast

Theme by Anders NorenUp ↑