Strikefleet Omega

A multitouch első megjelenése óta áhítozom olyan nagy méretű felületekre, amik új dimenzióit nyitják meg a felhasználó élménynek. Sokáig csak álom volt, majd találkoztam egy távol keleti project-el, ahol pontosan olyan megoldásokra törekednek, amikről én álmodoztam.

Az nagy méretű, akár falra is szerelhető kijelzők, amik multitouch bevitellel vannak felvértezve, persze nem sokat érnek, ha nincs rájuk megfelelő tartalom, amiket élvezni lehet általuk. Ezért a project-ben résztvevők egyedi alkalmazásokat is kezdtek létrehozni, a termékük bemutatásához.

A fenti videó, az úgynevezett Fleet Commander nevű játékot mutatja be. Ez a játék nem egy kereskedelmi termék, amit lehetővé tettek ezen a speciális platformon. Ezt a játékot erre a platformra irták, és csak itt létezik.

Az alapelve egyszerű. Drag and Drop (fogd és dobd) módon, kell az egységeket az űrben csatába küldenünk. Az odadobott egységek maguk is jönnek, mennek, harcolnak. Viszont tudunk speciális parancsokat adni nekik szintén kézmozdulatokkal.

Ilyen stílusú játék, ennyire intuitív módon, és ekkora felületen, engem nagyon magammal ragadott. Akkoriban sokat keresgéltem hasonló játékot, de igazán jót nem találtam, amit iOS platformon is futtathattam volna.

Strikefleet Omage

Majd eljött az idő és megjelent a Strikefleet Omega. Ez a játék pontosan azt az elvet próbálta meglovagolni, amit fent láttok. A keret történet hasonlít a Battlestar Galactica eseményeire. Gonosz ellenséges egységek vadásznak ránk. Egy fő hajónk van, amiből vadászokat indíthatunk. A vadászok az ujjunk által rajzolt útvonalat fogják követni, illetve a közelükbe kerülő ellenséges egységeket megtámadni.

Ahogy egyre jobbak vagyunk lehetőségünk lesz az anyahajónk köré új hajókat vásárolni. Ezek a hajók valamilyen új segítséggel fogják a flottánkat erősíteni. Vannak, amelyekből új vadászokat irányíthatunk. Másokból nagyobb sebzéssel bíró rombolókat indíthatunk az ellenségek ellen. Lesznek bányászó hajók, és olyan bombázók, amik rakétákat tudnak indítani.

Természetesen mint mindenhol itt is mindenhez pénz kell. A pénzt itt az ásványok fogják megtestesíteni. Ahhoz, hogy pénzhez jussunk, ahhoz az éppen aktuális pályán bányásznunk kell. Az anyahajó is rendelkezik néhány bányász hajóval (kékek), viszont külön vásárolhatunk dedikált bányászokat a flottánkban. A bányászhajók számától és tárolásától függ, hogy mekkora összeget tudunk egyszerre felhalmozni. Ha ezen kapacitásunk tele van, és nem költjük el, akkor a bányászok hiába fognak kimenni.

A játékban pályáról pályára haladunk, ahol gyakorlatilag az űrt járjuk be. Pályák között lehetőségünk van a flottánk számára elérhető hajókat engedélyezni, vagy fejleszteni. Ezzel érdemes is élni. Természetesen ebben az ingyenes játékban is feltűnik a vásárlás. Ugyanis ha valaki valós pénzért vásárol a játékban, úgy nagyobb ütembe fejleszthet és a játék is egyszerűbb lesz.

Összegzés

A Strikefleet Omega ingyenes alkalmazés számomra egy minőségi drag and drop, multitouch, űrhajós statégiai játék. Elérhető iPad illetve iPhone-ra is. E mellett viszont Androidos verziója is létezik. A játék kellően izgalmas, nehéz, és időről időre egyre több gondolkodást igényel.

Amit hiányolok belőle az a multiplayer lehetőség. Sok esetben egy-egy pályát könnyebb lenne teljesíteni, ha ketten lennénk. Akár két anyahajó, vagy egy, és egyszerre két felé lehetne összpontosítani az erőinket. Bízom benne sokan fognak ezzel az alkalmazással játszani a készítők pedig a jövőben még jobb frissítéseket fognak kiadni hozzá.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük