Carmageddon iOS

Általános iskolás korszakom meghatározó játéka a Carmageddon. Emlékszem számtalan más autós játékra, ahol az számított, hogy hanyadikként érkezel a célba, illetve, milyen ideálisan tudsz kanyarodni és fékezni. Persze, amikor csapatosan játszottunk, és bénáztunk, csak arra figyeltünk, hogy valakivel ütközzünk.

A Carmageddon volt az én virtuális éltemben az első olyan játék, ahol az autóverseny nem a gyorsaságról, és előzésekről szólt, hanem arról, hogy tudják a versenyzők ripityára törni a másikat a versenypályán.

Természetesen a Carmageddon-ban is voltak utak, és lehetett versenyezni, de olyan nagy igény nem volt rá. Tipikus jellegzetes kép, hogy az ellenfelek mellett a pályán tartózkodó gyalogosokat, állatokat is elüthetjük, ezzel pedig pénzt és időt nyerhetünk.

Ugyanis a verseny időre megy, ami ha elfogy, akkor kiestünk. Amennyiben ripityára törnek minket, akkor is kiestünk. A harmadik lehetőség, ami velem nem igazán esett még meg, ha az előírt kört valaki előttünk teljesítené.

A jellegzetes tarajjal, karmokkal, és hegyes dárdákkal felszerelt autók másra se várnak, minthogy ütközzenek. Amennyiben valami említésre méltő borulásunk, vagy ütközésünk van, időt és pénzt is kapunk. Ez igaz a járókelőkre is. Így amennyiben fogytán az időnk érdemes elcsapni néhány tehenet.

iOS

Nagy reneszánsza van a régi játékoknak a mobil platformokon. Nincs ez másként a Carmageddonnal sem. A Kickstarter-en gyűjtöttek pénzt a projectre, és azzal hálálták meg a lelkes támogatókat, hogy első nap ingyenesen lehetett letölteni.

A játékon változtattak egy keveset, de szerencsére csak annyit, hogy megőrizze a jellegzetes Carmageddon élményt. Nekem meglepő volt, hogy a gáz, rükverc, kézifék, balra kanyar, jobbra kanyar külön gombokat kaptak a kijelzőn. Lehet csak nekem meglepő, hogy a telefon döntésre reagáló érzékelőit nem használták fel, pedig adta volna, és ezáltal kevesebbet kellene a képernyőt nyomogatni, és kitakarni a képet.

Amit személy szerint nagyon hiányolok belőle a multiplayer rész. Ugyanis lenne igény rá, főleg, hogy iOS és Androidra is elérhető. Így régi barátokkal újra törhetnénk egymást, mint a suliban. Remélem hamarosan erre is elszánják magukat a fejlesztők. Addig is mindenkinek csak ajánlani tudom.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük