Sim City 2000 OSX

1994-ben egy olyan játék jelent meg, ami a rákövetkező 20 évben meghatározó márkává nőhette ki magát, és rengeteg új terméket inspirált. A játék maga elég komplex, végül is egy várost kell felépítenünk, bizonyos realisztikus szabályok szerint. Gondoskodnunk kell a társadalmi igényekről, és a negatív hatásokról is, ami a növekvő városunk fog magával hozni.

Építőelemek

Kezdésnek a játék létrehoz számunkra egy terepet. Itt tudunk majd építkezni. Az építkezésnél figyelembe kell vennünk a domborzatot és a folyókat tavakat. Csak sík terepre tudunk építkezni.

Természetes, hogy utakat kell építenünk, hogy az infrastruktúrát, és a közlekedést lehetővé tegyük. Ezek után területeket kell kijelölnünk az építkezéshez. Ez lehet lakó, kereskedelmi, vagy gyár terület. Ahhoz, hogy az épületek elkezdjenek fejlődni, ahhoz két dolgot kell biztosítanunk. Áramot és víz ellátást. Az áromhoz létre kell hoznunk egy áram fejlesztő építményt. Majd ezek után vezetékek révén el kell vezetnünk az áramot a kijelölt építési területekhez.

A víz szolgáltatásához folyók, tavak mellé kell tennünk néhány vízszivattyút, majd a föld alatti vezetékeken biztosítani a víz útját az épületeinkhez.

Ahogy nő a város, úgy lesz igény rendőrségre, iskolára, kórházra, és hasonló társadalmi építményekre. Ezen túl biztosítanunk kell a egyre hatékonyabb eszközökkel a tömegek vándorlását. Vonatokat, síneket, és repülőtereket kell városunkhoz teremteni.

Ezek mellett ügyelnünk kell az adókra, az emberek morális szintjére, és természetesen a váratlan eseményekre. Ugyanis a Sim City az, ami megteremtette a váratlan események stílusát. Földrengések, meteorok, vulkánok, illetve UFO támadások.

OSX verzió

Ahogy említettem a Sim City 2000 nagyon régi játék. Akkoriban Amiga, DOS, és MacOS verzióban látott napvilágot. Sokáig portolták még újabb rendszerekre. Most viszont a GOG.COM jóvoltából, legálisan elérhető a régi Sim City 2000. Bár a grafikai világa elég elrettentő lehet, de a játék élmény számomra most is verhetetlen.

Remélem sikerült ehhez a játékhoz kedvet csinálni, és mivel jelenleg is elérhető sőt, legálisan is beszerezhető a legújabb rendszerekre, ezért bízom benne sokan kedvet fognak kapni hozzá. Főleg az előtt, hogy az új Sim City, natívan OSX-re is hamarosan érkezik.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük