Xorp Blog Podcast

Month: március 2012 (page 1 of 2)

Virtual I/O Server upgrade

Az előző írásban bemutattam, hogy lehet egy 1.5.2-es VIO Servert installálni DVD-ről. Természetesen magasabb verziójú VIO Servert is így kell. Most viszont nézzük meg azt, hogy ha már van egy alacsonyabb verziónk, akkor hogyan lehet azt upgradelni magasabb verzióra. Az IBM terminológiában ez “migration”.
Continue reading

VIO Server és installálása

Már az IBM PowerVM illetve Power kategóriás szerverek bevezetőjénél megemlítettem a Virtual I/O Server (VIOS vagy VIO Server) technológiát. A következő cikkben essen pár szó arról, miért van rá szükség, illetve hogyan tudunk installálni VIO Servert.
Continue reading

Gyakornokok az IT-Services Hungary-nál

Az egész történet úgy kezdődött, hogy megjelentek új arcok abban a teremben ahol én is dolgozom. Annyira ezen nem lepődök meg már, hisz dinamikusan nő a cég, és mi is szoktunk költözgetni. Az pedig, hogy mindenkit ismerjek, illetve tudjam az előéletét, vagy melyik csoportot erősíti már rég esélytelen 1200 ember fele.
Continue reading

NIMOL – AIX install Linux alól

Sajnos az a szomorú helyzet állt elő a tesztkörnyezetemben, hogy egyetlen egy AIX alapú fizikai gépem van, és azon sincs lehetőség VIO szerver nélkül több LPAR installálására. Így jutottam el oda, hogy a NIM szerver LINUX-os változatát tettem fel egy RedHat rendszerre, és installáltam innen LPAR-t.
Continue reading

DLPAR műveletek AIX-al

Az OpenVM IBM technológia kapcsán érdemes beszélni a Dynamic LPAR (DLPAR) műveletekről. A dinamikusság abból származik hogy az erőforrásokkal kapcsolatos műveleteket ONLINE, tehát futó operációs rendszer mellett tudunk eszközölni.
Continue reading

Olderposts

Copyright © 2021 Xorp Blog Podcast

Theme by Anders NorenUp ↑