Mac OS X Server Quota

Sajnálatos módon igazán jó volume manager nem található meg a Mac OS X Server-ben. Természetesen speciális Storage rendszerekkel és a méregdrága XSAN software-el ez is megoldható, viszont alapértelmezetten a belső elérhető diskek teljes kapacitását magához veszi az OS X Server, ezért azt más módon kell a felhasználók között behatárolni.
„Mac OS X Server Quota” olvasásának folytatása

Mac OS X Server Firewall

Manapság már minden rendszer esetében az egyik legfontosabb dolog a védelem a káros behatolások ellen, amennyiben nyilvános hálózaton található. Ennek pedig egyik leghatásosabb formálya, ha valamilyen tűzfal segítségével korlátozzuk, hogy ki, mit, honnan, hova érhet el. Nincs ez máshogy a Mac OS X Serverrel sem. Külön szolgáltatás segít nekünk ezt szabályozni.
„Mac OS X Server Firewall” olvasásának folytatása

Telepítsünk Solaris zónát HPSA-val

A HP-nak van egy HP Server Automation (röviden HPSA) megoldása. Ezzel a server-kliens alapú softwares megoldással teszik lehetővé, hogy rendszerekre kötegelve lehessen patcheket, softwareket telepíteni, vagy frissíteni azokat. Ezen túl viszont ez a HPSA támogatja különböző virtualizációs megoldásokban az új rendszerek bevezetését, deployment-ét.
„Telepítsünk Solaris zónát HPSA-val” olvasásának folytatása

Nike+ Sport kit: Kövesd nyomon a futkározásodat

Az Apple már régóta szoros kapcsolatban áll a Nike-val. Közösen megalkották a Nike+ terméket, ami igazából egy kis szenzor, kifejezetten Nike+ speciális futócipőkhöz. Ennek köszönhetően egy szenzor hasznos információkat tud szolgáltatni almás mobil eszközökre, legyen az iPod vagy iPhone. Magam is vásároltam egy ilyen Nike+ Sport Kit-et, és a tapasztalataimat szeretném megosztani a kedves olvasóval.
„Nike+ Sport kit: Kövesd nyomon a futkározásodat” olvasásának folytatása