Lufthansa iPhone alkalmazás

A Lufthansa kiadta a saját alkalmazását iPhone-ra. Mivel elég sűrűn kell igénybe vennem a Lufhansa szolgáltatásait gondoltam kipróbálom, mennyivel tud nekem többet, jobbat, gyorsabbat szolgáltatni ezáltal a repülős cég.

Az alkalmazás teljesen ingyenes. Ezen túl viszont nem is kell tőle sokat várni. Gyakorlatilag egy Lufthansa specifikus böngészőt kapunk egy szép menüvel. Ebben a következő szolgáltatásokat vehetjük igénybe:

– News: Egyszerű hírek a Lufthansa weboldaláról, nem túl szignifikánsak.
– Flight Booking: Ebben a menüpontban tudunk repülőjegyet foglalni egy vagy több járatra.
– TimeTable: Rá tudunk keresni járatokra. Mikor, hogy mennek gépek, esetleg késnek-e.
– Flight Státusz: Konkrét járatszámot megadva, az adott járattal kapcsolatban tudhatunk meg minden.
– Check-in: Be tudunk check-elni mobil check-eléssel. Erről később bővebben.
– Miles and More: A Miles and More azonosítónkat megadva kaphatunk információkat az egyenlegünkről.
– My booking: A saját foglalásunkkal kapcsolatban kaphatunk információkat.

Mobil Check in

Manapság divatos jelenség a papírmentes környezet, és az internetes regisztráció vagy foglalás. A Lufthansa ezt az élménykört egészítette ki a mobil check in szolgáltatással.

Lehetőségünk van a 23 órával a gép felszállása előtt akár otthonról is bechekolni. Természetesen ez a szolgáltatás egy egyszerű böngészőről is megtehető, viszont iPhone-ra optimalizált interfészen is, amit ez az alkalmazás nyújt számunkra.

Először is adjuk meg a nevünket és az azonosítónkat. Ekkor az alkalmazás beazonosít minket, és kidobja az elérhető utazást. Amennyiben ez rendben van, csak kattintsunk a check in gombra lent.

Ekkor egy mini vázlatot fogunk látni a gép helyeiről. Zölddel a választható helyek, pirossal a már foglaltak, és sárgával ahol mi fogunk ülni.

Amennyiben ez megvan, a Lufthansa emailben vagy SMS-ben elküldi a linket a mobil beszálló kártyánkról. Ezt kell majd mutatni majd a megfelelő helyeken, illetve automatikus becheckolásnál, csupán a négyszög alakú kódot kinagyítani és az érzékelőhöz tenni.

Összegzés

Az alkalmazás nem egy nagy szám, számomra a gyors egyszerű becheckolásra, és a Miles and More egyenlegem lekérésére használatos. Sajnos iPad vagy Retina Display verziója nincs.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük